Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SENA weigert aanbod kortingsregeling van KHN

Datum nieuwsfeit: 25-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 25 oktober 2001

SENA weigert aanbod kortingsregeling van Koninklijk Horeca Nederland

WOERDEN -25 oktober 2001- De Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten (SENA) gaat niet akkoord met de kortingsregeling die Koninklijk Horeca Nederland aanbiedt. Koninklijk Horeca Nederland is een van de grootste brancheorganisaties met wie SENA een kortingsregeling kan overeenkomen. SENA kan hiermee forse besparingen realiseren. Koninklijk Horeca Nederland vindt dat deze besparingen een hogere korting rechtvaardigen dan het aangebodene, temeer SENA een dergelijke korting wel aan een andere partij heeft aangeboden.

Een overeenkomst met Koninklijk Horeca Nederland betekent onder andere dat SENA niet langer jaarlijks de meer dan 4.000 mutaties in de bedrijfstak zelf moet opsporen. Bovendien loopt de SENA geen debiteurenrisico voor de leden die zich aansluiten bij de kortingsregeling.

Door het uitblijven van een kortingsregeling moet SENA in 2002 zelf de horecaondernemers voor de vergoeding benaderen. De ervaring leert dat deze incasso niet altijd even soepel verloopt. Het gaat vaak om kleine bedragen en SENA weet bovendien lang niet alle ondernemingen op te sporen die op grond van de wet een vergoeding aan hen verschuldigd zijn.

Koninklijk Horeca Nederland is geruime tijd in gesprek geweest met SENA om te komen tot een centrale kortingsregeling. De onderhandelingen zijn deze week afgebroken.

Voor meer informatie:
Afdeling Communicatie en Persvoorlichting, tel. 0348 - 489 438

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie