Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 25-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Donderdagmorgen 25 oktober 2001
10:00 donderdag 25 oktober 2001

Roel Hallink, tel: 0528-295033


* Rijden onder invloed

COEVORDEN Afgelopen nacht is aan de Comm. De Vos van Steenwijklaan een 52-jarige inwoner van Coevorden aangehouden. Hij zat met teveel drank op achter het stuur. Bij de blaastest blies hij 705 µg/l (ongeveer 1,6 promille).
De man heeft een dagvaarding meegekregen en het rijbewijs is ingevorderd.

ASSEN Op de Industrieweg in Assen werd gisteravond een 27-jarige bestuurder uit Assen gecontroleerd. Hij werd gecontroleerd omdat hij de verlichting van de auto niet aanhad. Bij controle bleek de man teveel gedronken te hebben en aan het bureau blies hij 300 µg/l (ongeveer 0,7 promille).
Snelrecht werd toegepast en aan de man is een dagvaarding overhandigd.


* Auto in de sloot

HOOGEVEEN Gisteravond is een 19-jarige inwoner van Hollandscheveld gewond geraakt bij een aanrijding op de A-37 bij de afslag naar Hoogeveen-Oost. De bestuurder raakte door onbekende oorzaak de controle over zijn auto kwijt, raakte van de weg en kwam tot stilstand in een naastgelegen sloot.
Hij is met letsel aan één van zijn benen overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen.


* Aanrijding met drank op

MEPPEL Gisteravond veroorzaakte een 69-jarige inwoner van Meppel een aanrijding op de Nijeveenseweg. Na de aanrijding reed de man door. Dichtbij het politiebureau werd de man met zijn auto even later aangetroffen. De man had behoorlijk veel alcohol gedronken. Daar een blaasproef niet lukte is van hem een bloedproef genomen. Tegen de man zal proces-verbaal opgemaakt worden.


* Inbraak in woningen

ANNEN Gisteravond is er ingebroken in een woning aan de Wenakkers. De daders kwamen in de woning door het forceren van een raam aan de achterzijde. Gestolen werd een t.v. en een computer met toetsenbord en beeldscherm.
De schade wordt geschat op zon fl.6000,--.

GIETEN Bij een woning aan de Kamille werd gisteravond ingebroken, waarbij de daders een raam openmaakten aan de achterzijde. In de woning werd alles doorzocht. Gestolen werd een t.v., een computer met monitor, diverse betaalkaarten en bankpasjes.
Totale schade is niet duidelijk.

RODEN Aan de Rietmaart werd gisteren ingebroken in een woning. De achterdeur werd opengebroken. Ook in de woning waren een paar deuren afgesloten waren, werden deze geforceerd. Omdat de bewoners gisteren niet thuis waren, is niet geheel duidelijk wat er weg is.


* Winkeldiefstal

EMMEN Gistermiddag werd in een winkel aan de Derksstraat een laptop gestolen.
Het personeel merkte dit en wilde één van de daders aanhouden. De dader viel met laptop en al van de trap. De laptop raakte beschadigd en de dader, een 34-jarige man uit Emmen, werd overgedragen aan de politie. Zijn 39-jarige mededader uit Emmen kwam zich later zelf melden aan het politiebureau.
Beide mannen zijn verhoord en tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.


* Brand in voormalig cafébedrijf

EMMERCOMPASCUM Gisteravond ontstond er brand in een voormalig café en uitgaansbedrijf aan het Runde ZZ op de hoek met de Kijlweg. In een mum van tijd was het een uitslaande brand waarbij vermoedelijk deeltjes asbest zijn vrijgekomen. De hele omgeving is direct afgezet. De brand werd met groot materiaal bestreden, maar niet voorkomen kon worden dat het pand geheel afbrandde.
Oorzaak van de brand is nog niet bekend. Verder onderzoek zal vandaag plaatsvinden.

ASSEN

Projectleider Albert Seubring bezorgd over aantal verkeersslachtoffers. Klik op Sneu Geld.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie