Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

4 Arrestaties na blokkade VS-consulaat

Datum nieuwsfeit: 25-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


---

4 arrestaties na blokkade VS-consulaat

Amsterdam, 24 okt. 2001 - vanmiddag hebben vier actievoerders zich rond half twee vastgeketend aan de toegangspoort van het Amerikaanse consulaat aan het Museumplein in Amsterdam. Het betrof een gezamenlijke actie van 'Onkruit Vergaat Niet!' en 'Wapentuig!', in protest tegen de oorlog in Afghanistan en 'de hypocrisie van de voedseldroppings' door Amerikaanse vliegtuigen boven Afghanistan. Ook wezen de actievoerders er op dat afgelopen nacht weer burgerslachtoffers vielen in Afghanistan, als gevolg van de Amerikaanse bombardementen.
Rond de klok van vier uur werden de activisten los geknipt, gearresteerd en overgebracht naar het hoofdbureau van Politie. Twee arrestanten kwamen na enkele uren vrij, de overige twee moeten naar alle waarschijnlijkheid de nacht doorbrengen in de politiecel.
Door sympatisanten werd opgeroepen tot een 'lawaai-demonstratie' bij het hoofdbureau, om de vrijlating van de arrestanten te bespoedigen.
dDH newsdesk, met dank aan Ravage

_____

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie