Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schiphol en taxatiedeskundige te gast bij Milieudefensie

Datum nieuwsfeit: 25-10-2001
Bron: Milieudefensie
Zoek soortgelijke berichten
Milieudefensie

Aankondiging voor de pers

Schiphol en taxatiedeskundige te gast bij Milieudefensie
Schouw in Bulderbos

Amsterdam, 25 oktober 2001 --- Dinsdag 30 oktober vindt er in het kader van de onteigeningsprocedure van het Bulderbos een zogeheten schouw plaats. Op verzoek van de Haarlemse rechtbank bezoekt een taxatiedeskundige het omstreden perceel om een oordeel te kunnen geven over de waarde. Milieudefensie en de juridische eigenaren zullen ter plekke de vraagprijs kenbaar maken aan hun gasten, waaronder ook vertegenwoordigers van Schiphol.
De vraagprijs is: een beter milieu.

Voorafgaand aan het bezoek aan het Bulderbos vindt er in het Dorpshuis te Lijnden een zitting plaats, waarbij de rechter-commissaris van de advocaten van beide partijen zal vernemen wat volgens hen de waarde van de grond is. Bij deze zitting zullen ook enige tientallen Bulderbosbezitters aanwezig zijn.

Onduidelijk is hoe lang de zitting in Lijnden precies duurt. Gelijk na de zitting rijden de rechter-commissaris, de advocaten, de taxatiedeskundige en de Bulderbosbezitters naar het Bulderbos, waar de daadwerkelijke schouw plaatsvindt. Diverse Bulderboseigenaren zullen op een podium het woord voeren. Milieudefensie- directeur Wijnand Duyvendak zal aan de advocaat van Schiphol een enorme makelaarsadvertentie aanbieden, met daarop de vraagprijs voor het Bulderbos: een beter milieu.

Wat: Schouw Bulderbos
Wanneer: Dinsdag 30 oktober
Waar: Dorpshuis de Vluchthaven, Lijnden, Schipholweg 649
Bulderbos, Vijfhuizerweg, Haarlemmermeer Tijd: 10.00 uur in Lijnden,
vanaf +/- 11.00 uur in het Bulderbos

Op verzoek van Schiphol zullen alle aanwezigen een veiligheidshelm en -laarzen dragen.

De Bulderboseigenaren hebben na afloop van het Kamerdebat over de Wet Luchtvaart geconcludeerd dat de beloftes over de nieuwe milieugrenzen voor Schiphol niet zijn nagekomen. Op de dag van de schouw wordt de Wet Luchtvaart in de Tweede Kamer in stemming gebracht. Daarmee is de discussie rond de nieuwe milieugrenzen is nog niet voltooid. Volgend jaar pas wordt de exacte invulling van de normen bepaald. Zolang er geen adequate normen komen die een grens stellen aan vervuiling, lawaai en gevaar zijn de Bulderbosbezitters niet van plan hun bos te verlaten. 'Juist nu de milieugrenzen weer worden opgerekt, is de waarde van het protestbos groter dan ooit', aldus Milieudefensie. De Haarlemse rechter bepaalde bij zijn vonnis in september dat Schiphol 40.000 gulden voorschot aan de Bulderboseigenaren moet betalen.

Voor meer informatie:
Persvoorlichting Milieudefensie, 020 5507 333 Op locatie op dinsdag 30 oktober: 06 295 93 873

Routebeschrijvingen:

Route naar Dorpshuis Lijnden
Dorpshuis De Vluchthaven ligt aan de Schipholweg 649 te Lijnden. De Schipholweg is de N232 en bereikt u door de A4 of de A9 te verlaten bij het knooppunt Badhoevedorp. Volg de Schipholweg naar het Noorden richting Haarlem.

Route naar Bulderbos
Waar u verder ook vandaan komt: het Bulderbos is alleen te bereiken vanaf de Zuidwestkant van de IJweg en de Noordwest-kant van de Vijfhuizerweg. Komt u van de andere kant, dan stuit u op het bouwterrein van de vijfde baan en moet u helemaal omrijden.

- Vanaf Amsterdam: A4 volgen
- Bij Hoofddorp eraf: N201 (Weg om Noord), volgen richting Haarlem, om Hoofddorp heen
- Bij stoplichten rechtsaf, Adrianahoeve in (groot bord richting Haarlemmermeerse bos)
- Bij Partycentrum Claus met de weg meedraaien: rechtsaf de IJweg (nr.1-981) op IJweg afrijden tot stoplichten: rechtsaf Vijfhuizerweg
- Afrijden tot rotonde (keerlus), auto achterlaten

- Via de hekken loopt u via de voormalige Vijfhuizerweg over het terrein van Schiphol (staalplaten, aan beide kanten hekken) naar het Bulderbos.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie