Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NAVO-oefening 'Destined Glory' beëindigd

Datum nieuwsfeit: 25-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Defensie
---

Nieuwsberichten

---

Destined Glory

NAVO-oefening "Destined Glory" beëindigd

25-10-2001

In de Middellandse Zee is deze week de grote NAVO-oefening "Destined Glory" beëindigd. Het ging hier om een oefening waaraan in totaal vijftien schepen meededen en zo'n tienduizend militairen. De Koninklijke Marine zette voor "Destined Glory" het amfibisch transportschip Hr.Ms. Rotterdam in en de 11de Infanteriecompagnie van het Korps Mariniers, afkomstig uit de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn. Hr. Ms. Rotterdam keert terug naar Nederland en zal begin november in de thuishaven Den Helder binnenlopen.

Hoofddoel van deze jaarlijkse NAVO-oefening die 5 oktober begon, was onder meer het uitvoeren van amfibische operaties met mariniers die daarvoor waren ingescheept aan boord van verschillende schepen. Ze maakten voor hun landingen gebruik van helikopters en landingsvaartuigen. De oefening vond plaats in de Middellandse Zee en de Golf van Cadiz en stond onder leiding van het NAVO-commando Allied Forces Southern Europe. De deelnemers kwamen uit Groot-Brittannië, Spanje, Italië, Griekenland, Portugal, Frankrijk en Turkije. (foto: Fabiënne Bruijs)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie