Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking provinciale vrijwilligersprijs Limburg

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

UITREIKING PROVINCIALE VRIJWILLIGERSPRIJS

Gedeputeerde Haazen haalt vrijwilligers voor het voetlicht in Limburgs Museum
26 OKTOBER UITREIKING PROVINCIALE VRIJWILLIGERSPRIJS

2001 is het Internationaal jaar van de vrijwilliger. In het licht hiervan wil de provincie Limburg op 26 oktober 2001 in het Limburgs Museum de provinciale vrijwilligersprijs uitreiken. Gedeputeerde Haazen stelt voor om een prijs van 25.000,- beschikbaar te stellen voor een vrijwilligersproject dat voor de hele provincie als voorbeeld kan dienen. Naast de prijs voor een provinciale vrijwilligersorganisatie is er een provinciale prijs beschikbaar voor een individuele vrijwilliger die op provinciaal of regionaal niveau actief is. GS hebben aan Provinciale Staten gevraagd een jury uit haar midden samen te stellen om de inzendingen te beoordelen.

Alle vrijwilligersorganisaties die op enigerlei wijze een subsidierelatie hebben met de provincie worden uitgenodigd om voor 1 september voorbeeldprojecten in te dienen.
De vrijwilligersbijeenkomst in Venlo krijgt een ontspannend karakter met daarin educatieve elementen. Voorbeelden hiervan zijn aspecten als wel/niet betalen van vrijwilligers, de werving ervan en 'de nieuwe vrijwilliger'. Ook krijgen provinciale vrijwilligers-organisaties de gelegenheid zich op de 26e oktober in het Limburgs Museum te presenteren. De Provincie is met een grote vervoersorganisatie in overleg over het vervoer van vrijwilligers met bussen naar Venlo. De bijeenkomst op 26 oktober en de instelling van de provinciale vrijwilligersprijs geeft ook uitvoering aan een motie van Provinciale Staten van november 2000. Hierin hebben de staten aangegeven dat zij, naast het vaststellen van een subsidieregeling om vrijwilligersbeleid op lokaal niveau te stimuleren, de vrijwilligers die provinciaal c.q. regionaal actief zijn ook graag eens persoonlijk de aandacht geven die zij zeker verdienen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie