Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Illegale coffeeshop ontdekt in Helmond

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven 26-10-2001
2e Persbericht 26 oktober 2001

Helmond: Illegale coffeeshop ontdekt
De politie van Helmond West heeft donderdagavond twee Helmonders aangehouden vanwege de handel in drugs. De politie had de laatste tijd klachten gekregen over de overlast van bezoekers aan een garagebox achter een woning aan de 1e Haagstraat. Uit onderzoek bleek dat daar een coffeeshop gevestigd was. Donderdagavond werd de zaak opgerold. De eigenaar van de garagebox, een 39-jarige Helmonder, was in zijn woning aan de 1e Haagstraat. Hij werd daar om 19.25 uur aangehouden. Bij hem werden ongeveer 1,5 kilo soft drugs (hash en weed), fl. 5.000,=, een dure Mercedes en twee motoren in beslag genomen. In de garagebox waren zeven bezoekers. Zij zijn gehoord. Een van hen, een 21-jarige Helmonder, was in het bezit van een cachet cocaïne, een weegschaaltje en ongeveer fl. 4.500,=. Hij werd ook aangehouden. De andere zes klanten konden na verhoor naar huis. De twee aangehouden verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Beroving
In het winkelcentrum Woensel is vanmorgen tussen 08.45 uur en 09.00 uur een 14-jarige Eindhovenaar van 25 gulden beroofd door een man van ongeveer 1,70 cm groot, getint uiterlijk, tussen de 18 en 25 jaar oud en een zwart / blauwe muts, gekleed in een zwart witte korte winterjas. De man ging voor de fiets van de jongen staan en bedreigde hem met woorden. Hierop heeft het slachtoffer de man zijn geld gegeven waarna hij weg kon komen.

Eindhoven: Aantreffen hennepplantage
Op de Vorselaarstraat is vrijdagmorgen om 10.35 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. Op de zolder van de woning van de man werd een kleine hennepkwekerij van 20 planten aangetroffen en 40 al geoogste planten. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het bureau. De drugs en de apparatuur zijn inbeslaggenomen.

Eindhoven: Buschauffeur overrijdt man
Vrijdagmiddag rond 17.00 uur is in Helmond een 39-jarige buschauffeur uit Hamont / Achel aangehouden. De chauffeur reed met zijn autobus rond 16.50 uur over Fellenoord ter hoogte van het beursgebouw. Hij negeerde daar de tekens om langzamer te rijden van twee mannen in oranje jassen die bezig waren anderen te laten oversteken. Op het moment dat de bus even stopte liep een van de mannen naar de bus toe maar de chauffeur reed meteen weer aan. De man viel en kwam met zijn arm onder het voor- en daarna het achterwiel van de bus. De chauffeur reed na het incident door ondanks dat verschillende mensen tegen de ramen van de bus klopten om de chauffeur zodoende te laten stoppen. Het slachtoffer, waarvan de identiteit nog niet bekend is, is naar het St Joseph ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Drugs
Vrijdagmiddag rond 17.00 uur is in de prins Bernardlaan in Best een 27-jarige man uit het Duitse Kassel aangehouden. Hij werd aangehouden na een achtervolging van een grijze Saab en behoorde bij een van de drie inzittenden. Politieagenten kregen een melding dat er geschoten zou worden uit een auto op de Boschdijk. Een politiepatrouille, die vlak in de buurt was, merkte de auto op. Er ontstond een achtervolging waarbij de inzittenden van de auto drie zakken met henneptoppen uit de auto gooiden. De auto werd later in Best aangetroffen met de verdachte vlak in de buurt. Hij werd door een van de agenten herkend. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. De drugs zijn in beslaggenomen. De juiste hoeveelheid daarvan is nog niet bekend.

Eindhoven: Onder invloed
Vrijdagavond rond 18.10 uur veroorzaakte een 43-jarige Eindhoven op het Trudoplein een aanrijding met een andere auto. De Eindhovenaar had alcohol gedronken en een blaastest op het politiebureau gaf een promillage van ruim 1,75 aan. De man zijn rijbewijs is ingenomen en hij krijgt bovendien een proces-verbaal.

Geldrop: Verkeersongeval
Vrijdagmorgen rond 9.00 uur is een 41-jarige Geldroppenaar gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Eindhovenseweg en de Hulsterweg. De Geldroppenaar, die met zijn bestelauto op de Hulsterweg reed, verleende geen voorrang aan een van links komende bromfiets. De bromfietser, een 17-jarige jongen uit Geldrop is met een open onderbeenbreuk naar het St Anna ziekenhuis gebracht.

Bergeijk: Verkeersongeval
Vrijdagmorgen rond 8.45 uur zijn bij een verkeersongeval op de Provincialeweg (317) en de Boevenheuvel drie personen licht gewond geraakt. Een 29-jarige automobiliste uit Bergeijk reed vanuit de Boevenheuvel de kruising op en reed tegen een taxi die uit de richting Valkenswaard kwam. De taxi kwam door de klap van de aanrijding rechts in een sloot terecht. De chauffeur van de taxi, een 47-jarige vrouw uit Valkenswaard en de vier passagiers ( 12-13-15 en 16 jaar oud) zijn overgebracht naar het St Joseph ziekenhuis. Een van de passagiers had glas in zijn gezicht gekregen en van de anderen is het letsel niet bekend maar na behandeling kon iedereen weer naar huis. De vrouw uit Bergeijk kon na behandeling in het Catharina ziekenhuis ook naar huis. Tijdens de behandeling van het verkeersongeval werd tijdelijk de traumahelikopter ingezet. Er zijn geen gewonden met de helikopter vervoerd.

Valkenswaard: Verkeersongeval
Een 16-jarige jongen uit Valkenswaard heeft vrijdagmiddag rond 13.45 uur op de Luikerweg een verkeersongeval veroorzaakt. De jongen mocht van zijn moeder voor de eerste keer in de auto rijden. De Moeder ging naast hem zitten. De jongen wilde een stukje rijden op een zandpad naast de Luikerweg. Meteen toen de jongen wegreed verloor hij de controle over de auto en via een slootje kwam hij op het fietspad en de rijbaan van de Luikerweg. Daar botste hij tegen de zijkant van een passerende vrachtauto, bestuurd door een 53-jarige man Mechelen. De moeder(43) liep een gebroken neus op en moest daarvoor in het St Joseph ziekenhuis behandeld worden. De politie maakt proces-verbaal op tegen moeder en zoon.

Asten Diefstal auto
Op de Hemelberg in Asten is inde nacht van donderdag op vrijdag een groene Volkswagen Golf met het kenteken RH-FG-30 gestolen.

Best: Zakkenrollen
In een winkel aan de Hoofdstraat is vrijdagmiddag rond 14.00 uur bij een 40-jarige vrouw uit Liempde haar portemonnee gestolen. De vrouw bemerkte tijdens het winkelen in een warenhuis dat haar handtas open stond en dat haar portemonnee met ongeveer f.75,- en enkele pasjes gestolen was.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie