Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Koolstoffilters elektrisch reinigen

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Promotie

Koolstoffilters elektrisch reinigen

In de filters van waterzuiveringsinstallaties wordt 'actieve kool' gebruikt als adsorptiemateriaal. Actieve kool is een speciale vorm van koolstof. Een materiaal dat door zijn inwendige poriestructuur een enorme oppervlak heeft, waaraan veel vervuiling kan binden. Tijdens het gebruik raakt dat oppervlak echter verzadigd en verliest het filter zijn werkzaamheid. Huidige methoden om het materiaal te regenereren zijn of niet krachtig genoeg of te duur. Daarom deed Vincent Fischer onderzoek naar een nieuwe methode, elektrosorptie genaamd. Bij elektrosorptie wordt elektrische spanning over het bed van actieve kool korrels gezet, zodat het oppervlak ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie