Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verdere stroomlijning bij Real Software

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Persberichten - 29/10/2001

Real Software - Verdere stroomlijning bij Real Software

Real Software - Verdere stroomlijning bij Real Software


- Uitkoop aandelen en integratie Meta Software Company -
Kontich, 26 oktober 2001. Op 25 oktober 2001 heeft Real Software NV alle aandelen verworven van Meta Software Company NV. Deze versnelde integratie geschiedde door de inbreng in het kapitaal van Real Software van alle Meta Software Company aandelen die de vennootschap nog niet in haar bezit had. Het kapitaal van Real Software werd aldus verhoogd met 2.508.856,66 euro (inclusief uitgiftepremies), door de uitgifte van 458.926 nieuwe Real Software aandelen.

Meta Software Company ontwikkelt en implementeert webgebaseerde softwaretoepassingen om de efficiëntie van communicatie en samenwerking binnen en tussen bedrijven onderling te verhogen (Collaborative Commerce & Knowledge Systems). Hiertoe heeft het een reeks producten ontwikkeld in het kader van Kennisbeheer binnen organisaties, e-Catalogs (het raadplegen van catalogi via het web) en e-Procurement (aankoopbeheer via internet). Theo Dilissen, CEO en Managing Director van Real Software: "Meta Software is belangrijk voor de uitrol van het nieuw strategisch plan van de Groep en voor de uitbouw van het e-Business Excellence Center. De geavanceerde hoogtechnologische internet-competenties die er aanwezig zijn, zullen ons toelaten om, vandaag nog meer dan in het verleden, mee te bieden naar grote, geïntegreerde projecten, zonder dat de internet-competenties moeten uitbesteed worden aan een partij die slechts gedeeltelijk wordt gecontroleerd door de Groep. Dankzij de producten en competenties van Meta Software zullen we de synergie in de Groep verhogen en nog efficiënter projecten gaan uitvoeren, waarvan zowel de Groep als onze klanten zullen meegenieten."

Deze transactie is een volgende stap in de uitvoering van het strategisch herstructureringsplan van de Groep, waarin de groepsintegratie als absolute prioriteit wordt gesteld. Het evolueren van een confederatie van bedrijven naar één hechte groep moet het bedrijf immers toelaten om haar financiële middelen optimaal te benutten, meer synergieën te creëren en aldus een hoger rendement te realiseren.

Bron: Real Software
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie