Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Arcadis doet strategische niche overname in Brazilie

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Arcadis
Zoek soortgelijke berichten
Arcadis

PERSBERICHT

CompanyAddressARCADIS NV

Arnhem, 26 oktober 2001

ARCADIS DOET STRATEGISCHE

NICHE OVERNAME IN BRAZILIË

ARCADIS heeft recent overeenstemming bereikt over de overname van het Braziliaanse bedrijf Hidro Ambiente. Dit in Sao Paulo gevestigde bedrijf, wat vanaf nu zal opereren onder de naam ARCADIS Hidro Ambiente, is gespecialiseerd in milieudienstverlening voor bedrijven en heeft ruim 20 medewerkers. De overname, die plaatsvindt via ARCADIS Logos, is strategisch van belang om ARCADIS in dit marktsegment in Brazilië te positioneren en stelt de onderneming in staat haar wereldwijde deskundigheid op milieugebied via dit bureau aan Brazilaanse opdrachtgevers aan te bieden.

De milieumarkt groeit snel in Brazilië. Dit is het enerzijds het gevolg van buitenlandse investeringen door multinationale ondernemingen, die willen voldoen aan zelf opgelegde milieu-eisen, die strenger zijn dan de lokale wet- en regelgeving. Anderszijds zorgen de bevolkingsaanwas en industriële groei voor een noodzaak tot beter milieubeheer. Daar komt bij dat de Braziliaanse overheid de milieuregelgeving en handhaving in de afgelopen jaren heeft aangescherpt.

Steve Blake, lid van de Raad van Bestuur van ARCADIS zegt over de overname: "De kracht in deze samenwerking ligt in het feit dat we onze internationale klantenkring nu ook in Brazilië in milieutechnisch opzicht kunnen assisteren bij hun investeringen. Zowel waar het gaat om het voldoen aan milieu-eisen als bij het opruimen van in het verleden ontstane vervuilingen. Ook voor de lokale markt is de overname interessant omdat onze bestaande klanten ook aan strengere eisen moeten voldoen. Zo heeft ARCADIS Logos al samengewerkt in enkele projecten met Hidro Ambiente en dat zal naar verwachting in de toekomst verder toenemen."

André Rebouças, directeur van Hidro Ambiente is verheugd over de overname: "Door deze stap wordt onze bestaande internationale klanten duidelijk dat we geen eendagsvlieg zijn. Dat is makkelijker wanneer je deel uitmaakt van een grotere onderneming, dan wanneer je zelfstandig opereert in een enorme markt. We zijn blij dat dat we straks onze klanten in Brazilië kunnen bedienen met de aanvullende hoogwaardige technieken die ARCADIS op milieugebied te bieden heeft."

ARCADIS is een internationale dienstverlenende kennisorganisatie op het gebied van infrastructuur, gebouwen, milieu en communications. Het werkgebied van de onderneming heeft altijd en overal ter wereld te maken met de verbetering van de woon- en werkomgeving. ARCADIS werkt vanuit sterke lokale marktposities aan integrale projecten voor publieke en private opdrachtgevers. Opgericht in 1888 behoort ARCADIS thans met circa 8000 medewerkers wereldwijd tot de top 10 in haar vakgebied.

Voor meer informatie:

J. Slooten, ARCADIS NV, telefoon: 026 3778604, e-mail: (j.slooten@arcadis.nl)

Bezoek ons op het Internet: www.arcadis.nl

Truus Lodder
Corporate Communications
phone: +31 (0)26 3778 286
Fax: +31 (0)26 4438 381
Email: (g.a.lodder@arcadis.nl)
Postbus 33, 6800 LE Arnhem

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie