Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leon Ware en Carleen Anderson in Club Prodjazzive Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
Amsterdam, 8 oktober 2001

Club Prodjazzive presenteert:

Leon Ware
special guest: Carleen Anderson

Een nieuwe, avondvullende OEClub Prodjazzive¹ vindt plaats op woensdag 24 oktober in Panama, Amsterdam en op vrijdag 26 oktober in off_Corso, Rotterdam. Het programma staat met het optreden van Leon Ware en Carleen Anderson in het teken van soul. Het concert wordt omlijst door een mix van dance, nu-jazz en visuals.

muzikale productie en begeleiding: Dox-0rchestra
DJ¹s: Manga, Groove Selector, Leroy, KC - VJ: Revolv

Leon Ware stond in de jaren ¹70 als producer en componist voor het Motown label aan de basis van Marvin Gaye¹s succes. Ook Donny Hathaway, The Isley Brothers en Michael Jackson maakten dankbaar gebruik van zijn diensten. Als zanger verbleef Ware vooral in de schaduw van zijn beroemdere stalgenoot Marvin Gaye. Zo zou Gaye¹s klassieke soulplaat I want you, geschreven door Ware, aanvankelijk als een Leon Ware album uitkomen. Tegenwoordig werkt Leon Ware met nieuwe soulsterren als Omar en Maxwell. Onder zijn eigen naam verschenen zeven albums waaronder het onlangs opnieuw uitgebrachte en alom geprezen Musical Massage en het nieuwe samenwerkingsproject met Don Grushin Candlelight.

Soulzangeres Carleen Anderson is de speciale gast tijdens deze minitour. De voormalige leadzangeres en componist van de Young Disciples en The Brand New Heavies heeft een natuurlijke binding met soul en funk; moeder Vicky Anderson en stiefvader Bobby Byrd maakten lang deel uit van de OEJames Brown-clan¹. Carleens solocarrière is inmiddels in een nieuwe fase beland, haar derde cd zal waarschijnlijk eind dit jaar uitkomen.

Dox-Orchestra verzorgt de muzikale productie en begeleiding. Dit Nederlandse collectief bestaat uit muzikanten van de formatie SfeQ 3000, de jazzy hip-hop band The Proov en zangeressen van de Gospel Train. Bezetting: Drums: Eric Hoeke, Bass: Peter Bergman, Keys: Wibaut Burkens, Guitar: Alvin Ronde Turntables: S-dub, Sax: Bart Suèr. Background vocals: Dedre Twiss, Caroline Dest, Jasmin Meuhaus

Voor Club Prodjazzive, een initiatief van Muziek en Theater Netwerk, worden internationale jazz- of popcoryfeeën uitgenodigd om deel te nemen aan een productie van Nederlandse (jazz-)musici. Nu-jazz ontwikkelingen vermengd met dance, electronica en een multi-media presentatie staan centraal in dit project. De pilot van Club Prodjazzive vond plaats in oktober 2000 in De Melkweg, Amsterdam. Toen was trompettist Roy Hargrove gast van onder meer gitarist Anton Goudsmit en New Cool¹s Benjamin Herman.

De concerten van Club Prodjazzive 2001 zijn mede mogelijk gemaakt door inbreng van de NPS. Leon Ware, Carleen Anderson en Dox-Orchestra staan centraal in een uitzending van OEParadisolife¹ op Nederland 3 in december van dit jaar.

concertdata Club Prodjazzive 2001 met Leon Ware, Carleen Anderson en Dox-Orchestra:

woensdag 24 oktober:
Panama, Oostelijke Handelskade 4, Amsterdam,

- in samenwerking met Bep en Finch -
zaal: 22.00, show: 22.30 uur
entreeY 35,- tel: 020-3118686

vrijdag 26 oktober:
off_Corso, Kruiskade 22, Rotterdam,
lounge:19.00, zaal: 23:30, show: 24:00 uur
entrée Y 17,50, tel: 010-4113897

Bijgaande ter info foto's en biografieën van Leon Ware en Carleen Anderson. Voor meer informatie en betere (digitale) foto¹s: Muziek en Theater Netwerk, Cees Gog, telefoon 020 - 624 10 63.

Noot: Muziek en Theater Netwerk (MTN) ondersteunt podia door bemiddeling, advies en dienstverlening bij de programmering en promotie van eigentijds repertoire in de disciplines jazz en geïmproviseerde muziek, (jeugd-)theater en dans. Hiermee bevordert Muziek en Theater Netwerk tegelijkertijd de speelmogelijkheden voor makers van hedendaagse podiumkunsten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie