Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Forumdiscussie over veiligheid

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Contact:
Steijger.communicatie
Tel.: 036 523 5330
Fax: 036 523 5331

Forumdiscussie Veiligheid
De veiligheid van New York als voorbeeld

Rotterdam/Lelystad, 18 Oktober 2001 ­ De GBD Group organiseert in samenwerking met het Flevo Forum Netwerk op vrijdagmiddag 26 oktober in Lelystad een forum discussie over Veiligheid. Speciale gast en spreker is William Bratton, voormalig politiecommissaris van New York, Verenigde Staten.

William Bratton is de bedenker van het zogeheten "Zero Tolerance" beleid. Tijdens zijn ambtstermijn als politiecommissaris van New York, voerde hij samen met Burgemeester Rudolf Giuliani een zeer streng repressief politiebeleid om de criminaliteit te beteugelen en de veiligheid op straat terug te krijgen. Bratton is buitengewoon populair geworden in de Verenigde Staten. Hij presteerde het immers om in nauwelijks twee jaar de criminaliteit van de stad New York met 80% terug te brengen.

Tijdens de forumdiscussie zal hij uitgebreid spreken over het "Zero Tolerance" beleid, de "Veiligheid in de wereld" en zijn visie geven op de aanslagen van 11 september in New York en Washington. Na de presentatie is er ruimte voor discussie met en vragen aan William Bratton.

//einde bericht

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie