Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Novib pleit voor veilige doorgang hulpgoederen Afghanistan

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Bron: Novib
Zoek soortgelijke berichten
Novib

NOVIB / OI PLEIT VOOR VEILIGE DOORGANG HULPGOEDEREN AFGHANISTAN

Den Haag, 26 oktober 2001.

Oxfam International, waarvan Novib het Nederlandse lid is, pleit voor veilige doorgang voor hulp aan Afghanistan. Er zijn humanitaire corridors nodig om op korte termijn voedsel en andere hulpgoederen binnen te brengen voor ontheemden en bewoners van afgelegen gebieden in Afghanistan. Deze veilige doorgangen moeten gerespecteerd worden door alle partijen, de Noordelijke Alliantie, de alliantie geleid door de VS en Groot-Brittannië en de Taliban.

De humanitaire situatie in Afghanistan is dramatisch, nu de winter in aantocht is en de mensen moeilijker bereikbaar zullen worden voor de hulporganisaties. Na drie jaar droogte zijn zes miljoen Afghanen bedreigd met honger.

Al eerder riepen Oxfam International en andere hulporganisaties op tot een pauze in de bombardementen om voedseldistributie in Afghanistan op een veilige manier en in voldoende hoeveelheden mogelijk te maken om zo de Afghanen de winter door te helpen. Aan deze oproep is geen gehoor gegeven. De VS hebben aangegeven dat militaire acties niet voor de winter afgerond zullen zijn.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie