Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herfstpad Leidse Hout gemeente Leiden

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Herfstpad Leidse Hout

De afdeling Natuur- en milieueducatie van de gemeente organiseert ieder jaar een 'Herfstpad' in het Leidse Hout. Basisschoolleerlingen gaan het bos in, voorzien van informatie over de natuur en een spiegeltje om de onderkant van een paddestoel te kunnen bekijken.

MILIEU EN BEHEER - 'Herfst betekent topdrukte', aldus medewerker Henk van Schoonderwoerd den Bezemer van het Koetshuis Leidse Hout. Van half oktober tot half november ontvangt Henk zo'n 66 klassen van de basisschool voor een educatieve wandeling door het Leidse Hout. Vooraf krijgen de kinderen uitleg wat zij van de wandeling kunnen verwachten. De groepen volgen een natuurpad, de rode paaltjes, aan de hand van een lijst met zestien vragen. 'Over verschillende soorten bladeren, maar natuurlijk ook de paddestoelen die iedere dag opkomen', vertelt Henk. Een zoekblad helpt de leerlingen bij het zoeken naar de juiste bladeren en de tientallen verschillende soorten paddestoelen die het Leidse Hout rijk is. Ook krijgt ieder groepje een spiegeltje mee, om de onderkant van paddestoelen te kunnen bekijken.

Spannend
'De herfst is een spannende tijd', vindt Henk Schoonderwoerd den Bezemer. 'Iedere dag is de natuur weer anders. Dat maakt het heel bijzonder', aldus de natuurliefhebber. Vertrekpunt van de wandelingen door het Leidse Hout is steeds het bezoekerscentrum Koetshuis aan de rand van het bos. In het Koetshuis is ook gelegenheid een paddestoelententoonstelling te bezichtigen. De groepswandelingen gaan op afspraak. Voor andere geïnteresseerden is het bezoekerscentrum iedere woensdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur en zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur geopend. Het Koetshuis is te vinden aan de Groene Maredijk 100. Meer informatie: afdeling natuur- en milieueducatie van de gemeente, Henk Schoonderwoerd den Bezemer (071-5157333).

Het herfstpad op in het Leidse Hout. Speuren naar paddestoelen en mooie bladeren. Foto: Wim van Noort.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie