Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vernieuwde versie Gentse toeristische brochure

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

V e r n i e u w d e v e r s i e v a n d e G e n t s e t o e r i s t i s c h e b r o c h u r e (26/10/2001)

In 1999 werd beslist om de oorspronkelijk viertalige brochure "Alle informatie voor de toerist" uit te geven in twee versies van elk drie talen: enerzijds Nederlands, Frans en Engels en anderzijds Duits, Spaans en Japans. De versie Nederlands, Frans en Engels werd herdrukt in april 2000 op een oplage van 350.000 exemplaren. Omdat deze versie uitgeput is, werd gezorgd voor een nieuwe herdruk op 275.000 exemplaren. Toerisme Oost-Vlaanderen subsidieerde deze editie.

De nieuwe versie kreeg een andere kleur (geel in plaats van zalm) en telt 28 paginas in plaats van 24. De extra vier paginas werden gebruikt om het basisconcept uiteen te trekken om zo meer ruimte voor het inlassen van fotos vrij te maken, wat de brochure veel levendiger en aantrekkelijker maakt.

Daarnaast geeft de brochure nog steeds een overzicht van de overnachtingsmogelijkheden, informatie over de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden, de musea en de attracties. Ook worden de voornaamste evenementen van 2001 en 2002 op een rijtje gezet, voor zover ze al bekend waren bij het ter perse gaan. Het grote evenement van 2005, de Gentse Floraliën, wordt al aangekondigd. Verder worden tal van praktische inlichtingen gegeven die voor de toerist nuttig kunnen zijn. Er wordt ook uitgebreid informatie gegeven voor rolstoelgebruikers, zowel op het mobiliteitsplan als in de verschillende rubrieken van de folder.

De brochure bevat 4 plannen: een situeringsplan van België, een klassiek stadsplan, het Gentse mobiliteitsplan en een wandelkaart met 3 wandelroutes van verschillende duur langs de voornaamste bezienswaardigheden.

De verspreiding van de brochure gebeurt gratis via het infokantoor van de Dienst Toerisme.

Toerisme Vlaanderen zorgt voor verdeling in het eigen kantoor in Brussel. Toerisme Oost-Vlaanderen en Toerisme Leiestreek verdelen brochures in de buitenlandse kantoren.

Er worden exemplaren uitgedeeld aan de verschillende stadsdiensten en musea en aan de Gentse logiesverstrekkende bedrijven (voor hun gasten).

Deze brochure wordt ook verspreid op de workshops, publieks- en vakbeurzen waar de Dienst Toerisme aan deelneemt.

Deze brochure is ook interessant voor de Gentenaar of mensen uit de regio: dikwijls kennen zij vreemde steden beter dan hun eigen stad.

U kunt deze brochure gratis afhalen in het infokantoor van de Dienst Toerisme in de Raadskelder van het Belfort.

Informatie

Dienst Toerisme, Predikherenlei 2, 9000 Gent, tel. (09)225 36 41, fax (09)225 62 88, e-mail (toerisme@gent.be)

Bevoegd

de heer Sas van Rouveroij, schepen van Cultuur en Toerisme.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie