Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen verder onderzoek Heumen Noord

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Heumen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Heumen

26-10-2001

Geen verder onderzoek Heumen Noord

B&W willen geen definitief archeologisch onderzoek in Heumen Noord. Op basis van de tot nu verkregen informatie is er volgens het college te weinig reden om te verwachten dat er belangwekkende vondsten worden gedaan. De te maken kosten staan daarmee niet in verhouding.

In september wees de raad een voorstel om ruim vijf ton te reserveren voor verder speurwerk naar een mogelijke nederzetting uit de IJzertijd vooralsnog af. De raad wilde eerst meer duidelijkheid hebben over het mogelijke belang van verdere opgravingen.
Intussen is duidelijk dat het wel even kan duren voor die duidelijkheid kan worden verschaft. B&W willen daar niet op wachten. Overigens is de provinciaal archeoloog het niet met B&W eens. Zij vindt dat wat tot nu toe is aangetroffen belangrijk genoeg is om een definitieve opgraving te rechtvaardigen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie