Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Projectielen uit WO2 gevonden tussen aardappelen in Dronten

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Gehele District 26-10-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Fietsendief aangehouden
SWIFTERBANT Een 14-jarige jongen uit Swifterbant bekende onlangs tegenover de politie 8 fietsendiefstallen in Swifterbant. Deze vonden tussen januari en oktober van dit jaar plaats. Eén van deze 8 fietsen is teruggevonden en overgebracht naar het politiebureau. Het proces-verbaal is naar het Openbaar Ministerie (OM) gestuurd.

Aanhouding na ruiten ingooien
EMMELOORD Donderdagmiddag is op de Pallasstraat een 31-jarige Emmeloorder aangehouden. Hij had even daarvoor een paar ruiten ingegooid bij een woning aan de Saturnusstraat. Hij had op deze manier een ruzie met de 46-jarige bewoner willen beslechten. De 31-jarige is na verhoor op het politiebureau weer heengezonden.

Kop-staartbotsing
EMMELOORD Donderdagmiddag heeft zich op de Muntweg een kop-staartbotsing voorgedaan. Een 53-jarige automobilist uit Emmeloord stond links voorgesorteerd om linksaf het Friesepad in te draaien. Een 37-jarige automobilist uit Amsterdam zag dit echter laat en reed er achterop. Ambulancepersoneel heeft de beide mannen ter plaatse onderzocht. De brandweer was ter plaatse maar hun inzet bleek niet nodig. Beide voertuigen zijn afgevoerd.

Snelheidscontrole
NAGELE De politie heeft woensdagmorgen op de Ramsweg ter hoogte van de werkzaamheden aan de dijk met behulp van een lasergun een snelheidscontrole uitgevoerd. In totaal werden 7 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/uur (na meetcorrectie).

Projectielen tussen aardappelen
DRONTEN Aan de Kubbeweg zijn donderdagmiddag drie projectielen uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen tussen de aardappelen. Ze werden ontdekt op een aardappelsorteermachine. De Explosieven Opruimingsdienst zorgt ervoor dat ze verwijderd en onschadelijk gemaakt worden.

Vreemde bezoekers
LELYSTAD Een 21-jarige bewoonster van de Schouw werd donderdagmorgen onaangenaam verrast. Ze lag te slapen en werd wakker van gestommel. Toen ze haar ogen opendeed, zag ze twee nog onbekende jongens in haar slaapkamer staan. Waarschijnlijk schrok het duo net zo erg, want ze renden meteen de woning uit. Voor zover nu bekend is, werd er niets ontvreemd uit de woning. De politie is een onderzoek gestart.

Beroofd van fiets
LELYSTAD Een 12-jarige jongen uit Lelystad heeft donderdagmiddag aangifte gedaan van diefstal van zijn fiets, gevolgd door geweld. Hij reed even daarvoor met een vriendje over de Zuiderzeelaan, toen hij opeens werd tegengehouden door twee jongens. Ze sommeerden hem zijn fiets af te geven. Dit weigerde de jongen waarop een van de daders hem een duw gaf, zijn fiets uit zijn handen rukte en wegfietste.

Aanhoudingen na familieruzie
LELYSTAD De politie heeft donderdagavond op de Schouw twee Lelystedelingen (22 en 27 jaar) aangehouden voor openlijke geweldpleging. Ze hadden even daarvoor bij een woning aan de Oostzeestraat ruiten ingegooid en de bewoners bedreigd met vermoedelijk een mes. De oorzaak van deze ruzie ligt in de familiaire sfeer. Het duo is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Brandjes aan de Botter
LELYSTAD Een oplettende voorbijganger zag donderdagnacht op twee verschillende plaatsen aan de Botter containers in brand staan en meldde dat aan surveillerende agenten. De politie heeft de brandjes geblust. De brandweer, die kort daarna ter plaatse kwam, heeft alles gecheckt. De brandjes zijn naar alle waarschijnlijkheid aangestoken.

Easy Rider bromfietscontroles
LELYSTAD De politie heeft donderdagmorgen op de Neringweg een bromfietscontrole uitgevoerd in het kader van het project Easy Rider. In totaal zijn 15 bromfietsen gecontroleerd en 5 bekeuringen uitgeschreven voor rijden zonder helm, niet in het bezit zijn of kunnen tonen van een bromfietscertificaat en rijden op onverplicht fietspad.

ALMERE Donderdagmiddag en -avond heeft de politie op diverse plaatsen in Almere (A. Boekenweg, Bartokweg, centrum Almere-Haven en aan het Bivak) bromfietscontroles gehouden. In totaal werden 47 bromfietsen gecontroleerd en 63 bekeuringen uitgeschreven, voornamelijk voor rijden zonder helm, het overschrijden van de constructiesnelheid en het niet in het bezit zijn of kunnen tonen van een bromfietscertificaat.

Beroofd van mobiel
ALMERE Een 18-jarige Almeerder heeft donderdagmiddag aangifte gedaan van beroving. Hij fietste even daarvoor al bellend met zijn mobiel over het Pedersenpad. Opeens werd hij van achteren genaderd door twee nog onbekende jongens die zijn mobiele telefoon uit zijn handen sloegen. De mobiel viel op de grond. Toen de Almeerder hem weer wilde oppakken, rukte een van de jongens de mobiel uit zijn handen en fietste snel weg. De andere jongen begon de Almeerder te slaan en fietste later ook weg.

Weedplantage opgeruimd
ALMERE De politie heeft donderdag aan de Terpmeent een weedplantage opgeruimd. De agenten troffen een plantage aan met ca. 500 planten. Deze planten zijn door de gemeente afgevoerd voor vernietiging.

Rijden onder invloed
ALMERE Donderdagnacht heeft de politie op de Veluwedreef een 38-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. De man viel op door zijn slingerend rijgedrag. Op het politiebureau blies de man 720 ug/l (1,6 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie