Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

WebMethods maakt resultaten tweede kwartaal bekend

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

webMethods maakt resultaten tweede kwartaal bekend

Amsterdam, 26 oktober 2001 webMethods (Nasdaq: WEBM), een toonaangevende aanbieder van integratiesoftware, heeft de financiële resultaten bekendgemaakt van het tweede kwartaal van boekjaar 2002, dat eindigde op 30 september 2001.

De omzet bedroeg $40,7 miljoen, vergeleken met een omzet van $45,7 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies over het tweede kwartaal van boekjaar 2002, exclusief kosten in verband met vergoedingen in aandelen, goodwill, reorganisatiekosten en afschrijvingen, bedroeg $8,1 miljoen ($0,16 per aandeel). In dezelfde periode in 2001 bedroeg het nettoverlies $0,1 miljoen ($0,00 per aandeel). Inclusief genoemde kosten bedroeg webMethods' nettoverlies over het tweede kwartaal $33,2 miljoen ($0,67 per aandeel), vergeleken met een nettoverlies van $51,2 miljoen ($1,09 per aandeel) in het tweede kwartaal van boekjaar 2001.

De totale omzet in de eerste zes maanden van boekjaar 2002 bedroeg $96,1 miljoen, een stijging van 19% vergeleken met de omzet van $80,8 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Het nettoverlies over de eerste zes maanden van boekjaar 2002, exclusief kosten in verband met vergoedingen in aandelen, goodwill, reorganisatiekosten en afschrijvingen, bedroeg $12,5 miljoen ($0,25 per aandeel). Over dezelfde periode in boekjaar 2001 bedroeg het nettoverlies $4,1 miljoen ($0,09 per aandeel). Inclusief deze kosten bedroeg webMethods' nettoverlies over de eerste zes maanden van boekjaar 2002 $53,1 miljoen ($1,08 per aandeel), vergeleken met een nettoverlies van $72,1 miljoen ($1,54 per aandeel) in dezelfde periode een jaar eerder.

De hoeveelheid liquide middelen die het bedrijf op 30 september jongsleden in bezit had, bedroeg $212,6 miljoen en het bedrijf had het afgelopen kwartaal een positieve cashflow. Daarnaast namen de operationele kosten van het bedrijf in het afgelopen kwartaal af met $8,5 miljoen, oftewel met 17 % ten opzichte van het vorige kwartaal.

"In de huidige economische omgeving richten bedrijven zich op het stroomlijnen van hun bedrijfsvoering en op het verminderen van inefficiënties", zegt Phillip Merrick, bestuursvoorzitter en CEO van webMethods. "Voor veel bedrijven betekent dit dat ze naar integratiesoftware kijken om bestaande systemen te koppelen, zodat ze een compleet overzicht over hun bedrijf krijgen. Klanten vragen een end-to-end integratieoplossing met eerste klas mogelijkheden voor het modelleren van bedrijfsprocessen, en wij zijn de enige integratieleverancier die zo'n oplossing kan leveren en klanten een meetbaar rendement op hun investering kan bieden."

Kwartaalnieuws

Nieuwe klanten: Het afgelopen kwartaal verwierf webMethods meer dan 45 nieuwe klanten uit de hele wereld. Vooraanstaande bedrijven die een licentie op webMethods-software aanschaften, zijn onder meer: American Electric Power, Best Buy, Carnival Corporation, Colt Telecom, Dresdner Bank, Findus, Georgia Pacific, Idemitsu Petrochemical, International Paper, LG Electronics, Logitech, McKesson Information Services, National Semiconductor, PerkinElmer, Philips Components, Rohm and Haas, Samsung Semiconductor, Smorgon Steel Group, SuperValu en Toll Holdings. Veel van die bedrijven opereren in de belangrijkste verticale markten van webMethods, waaronder financiële dienstverlening, fabricage, de procesindustrie en telecommunicatie.

Daarnaast nam het bedrijf een toename waar in klandizie vanuit de openbare sector, waaronder de EPA (Environmental Protection Agency), de Patent en Trademark Office en andere nationale en lokale overheidsinstellingen.

Klanten in productie: Een groot aantal klanten rondde dit kwartaal implementaties af en realiseert al een meetbaar rendement op zijn investering. Klanten die dit kwartaal hun webMethods-software in productie namen, zijn onder meer: Atofina, Avaya, Boise Cascade, Covisint, Exostar, Pantellos, Verisign en Willamette.

Partnerovereenkomsten: webMethods bleef succes boeken met belangrijke partners. De samenwerking tussen webMethods en I2 resulteerde dit kwartaal in additionele nieuwe klanten. Het bedrijf breidde ook de bestaande relatie met Siebel Systems uit, waarmee webMethods 50 gemeenschappelijke klanten heeft. Bovendien breidde het bedrijf consultancy-relaties uit met HP Consulting en Lockheed Martin.

Ondersteuning van standaarden: webMethods kondigde dit kwartaal uitgebreide ondersteuning aan van de J2EE-specificatie waaronder JCA, JMS en EJB; alsmede ondersteuning voor webservices-standaarden zoals SOAP en WSDL.

webMethods heeft een conference call gehouden om de resultaten te bespreken. Een weergave van die conference call is tot eind november te beluisteren op
ir.webmethods.com/ireye/ir_site.zhtml?ticker=webm&script=400 .

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevend leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Die koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne bedrijfsprocessen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 750 klanten, waaronder wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger en Motorola. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, Ariba, BroadVision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com.

Contactpersonen:

Jill Latta
webMethods
+31 (0)20 491 97 37
(jlatta@webmethods.com)

Annemieke van Herk
Footprint Marketing
+31 (0)20 417 71 77
(annemieke@footprint.nl)reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie