Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Winkeldievegge aangehouden in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-10-2001

Politieberichten districten Utrecht Stad, 08.50 uur
Diefstal uit winkel

UTRECHT Donderdagmiddag omstreeks half vier hield personeel van een winkel in Hoog Catharijne een vrouw aan die verdacht werd van winkeldiefstal. De vrouw werd aan de politie overgedragen. In haar tas werden goederen ter waarde van enkele honderden guldens gevonden.

De vrouw, 34 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor kreeg zij een dagvaarding uitgereikt. Omdat uit gegevens van de politie bleek dat zij mogelijk illegaal in Nederland verblijft, is zij overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie en in bewaring gesteld.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Donderdagmiddag rond een uur werd de politie gezonden naar de kruising van de Acaciastraat met de Amsterdamsestraatweg voor een verkeersongeval. Hier was door nog onbekende reden een aanrijding ontstaan tussen een 19-jarige automobilist uit Utrecht en een 17-jarige bromfietster uit Utrecht. De bestuurster van de bromfiets had pijn aan haar been. Zij is door ambulancepersoneel overgebracht naar het Ouderijn Ziekenhuis.

Hoe het kan lopen

UTRECHT Omstreeks drie uur donderdagmiddag controleerde surveillerende agenten op de Brennerbaan een 30-jarige Utrechter. De man lag op de stoep te slapen. De agenten stuurden de man weg en wilden weggaan toen zij zagen dat hij in een bus stapte. Hierop vroegen de agenten of hij geld had voor een buskaartje. De man haalde hierop geld en een pakje sigaretten uit zijn zak. Hieruit rolde ook een hoeveelheid drugs. Om die reden gingen de agenten over tot fouillering en troffen bij de man een grote hoeveelheid geld en een bankpas aan. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegelijkertijd deed een 25-jarige vrouw uit Utrecht aangifte van diefstal uit haar woning aan de Oudegracht. Zij miste hierbij haar bankpas. Het bleek de pas de zijn die de aangehouden Utrechter bij zich had. Hij is in verzekering gesteld.

Roodlicht controle

UTRECHT Tussen kwart over acht en half tien donderdagmorgen hield de politie op de Prins Hendriklaan met de Jan van Scorelstraat een roodlicht controle. In totaal werden 16 Automobilisten staande gehouden. Zij kregen allen een bekeuring van fl. 180,-.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie