Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bedrijfsleven teleurgesteld in Pronk over verpakkingen

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VNO-NCW + MKB-NEDERLAND

Bedrijfsleven ernstig teleurgesteld in Pronk over verpakkingen

Den Haag, 26 oktober 2001 - VNO-NCW en MKB Nederland zijn ernstig teleurgesteld in de afwijzing door minister Pronk van het compromis-voorstel over het Convenant Verpakkingen III.

Het is onbegrijpelijk dat, nu er overstemming is over vrijwel alle onderdelen van Convenant Verpakkingen III, minister Pronk telkenmale zijn voorkeur voor statiegeld op blikjes en flesjes ter bestrijding van zwerfvuil wil doordrukken.

Kenmerk en kracht van convenanten is juist dat de overheid de doelstellingen bepaalt en het bedrijfsleven - in samenspraak met relevante partijen - de afgesproken doelstellingen op eco-efficiënte wijze realiseert. Convenant Verpakkingen I en II zijn hier bij uitstek voorbeelden van. Het Nederlandse bedrijfsleven behoort dankzij deze convenantaanpak qua milieuprestaties tot de top van Europa. Dit bovendien tegen de laagste maatschappelijke kosten. Dit is niet alleen voor bedrijven maar ook voor de consumenten van groot belang.

De opstelling van minister Pronk bij de aanpak van het zwerfvuil brengt de continuering van het convenant verpakkingen ernstig in gevaar. In het geval er geen nieuw convenant komt zal het huidige bouwwerk rondom het convenant verpakkingen snel afbrokkelen en zal een nieuwe aanpak gezocht moeten worden. Nu al is duidelijk dat het milieurendement daarvan veel lager zal zijn en de kosten, zeker voor de consument, beduidend hoger zullen liggen.

VNO-NCW en MKB Nederland roepen daarom minister Pronk op om het voorgestelde compromis te accepteren en de ambitieuze aanpak van het bedrijfsleven met inzet van de door hun ontwikkelde marktconforme instrumenten een kans te geven en daarmee het probleem van zwerfvuil aan te pakken.

Voor meer informatie:

Wytze Russchen (VNO-NCW) 070-3490167 of mobiel 06 5576 1908 Rielèn van den Hoek (MKB-Nederland) 015-2191286 of mobiel 06 1135 1745

26 okt 01 13:27

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie