Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Registratie homeopathische geneesmiddelen

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Met ingang van 1 januari 2002 mogen alleen nog die homeopathische geneesmiddelen verkocht worden die zijn geregistreerd. De registratie heeft tot doel de veiligheid en de kwaliteit van deze producten te garanderen. Hierbij staat het belang van de consument voorop.

Registratie van homeopathische geneesmiddelen is verplicht op grond van een Europese richtlijn uit 1992. Eind 1995 is deze richtlijn in de Nederlandse wetgeving opgenomen in het Besluit homeopathische farmaceutische producten. Dit besluit, waarin ook is aangegeven wat de registratieeisen zijn, is in nauwe samenspraak met de fabrikanten van homeopathische geneesmiddelen tot stand gekomen. Aanvankelijk ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie