Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VWS en LNV scherpen maatregelen salmonella-infecties aan

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

LNV en VWS scherpen maatregelen salmonella-infecties aan

De ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Landbouw, Natuurbeheer en Visserij nemen de volgende maatregelen tegen salmonella-infecties:
* Een verbod op de verkoop van alle consumptie-eieren in Nederland die salmonella bevatten.
* Een concreet verbod op het gebruik van rauwe eieren en/of eiproducten bij bereiding van producten die niet voldoende verhit worden voor consumptie (zoals bavarois, tiramisu etc.) zal worden opgenomen in een aantal belangrijke hygiënecodes. Ruim negentig procent van de legbedrijven in Nederland voldoet aan de nieuwe wettelijke eis van verbod op verkoop. Door de afgekondigde maatregelen zullen de eieren van de besmette bedrijven niet langer rechtstreeks bij de consument terechtkomen.
* De consument zal beter voorgelicht worden over de risico's die bepaalde voedingsmiddelen met zich mee brengen en hoe deze te voorkomen. In samenwerking met het Voedingscentrum zal hiervoor binnenkort een campagne gestart worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie