Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Insinger de Beaufort rapporteert winst 6 miljoen dollar

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

INSINGER DE BEAUFORT RAPPORTEERT WINST VAN USD 6,0 MILJOEN OVER HET EERSTE HALFJAAR VAN 2001

Amsterdam - Insinger de Beaufort heeft vandaag een nettowinst gerapporteerd van USD 6,0 miljoen vóór afschrijving van goodwill. Dit is een daling van 38% in vergelijking met de USD 9,7 miljoen die over het eerste half jaar van 2000 werd gerapporteerd. Deze resultaten zijn een afspiegeling van de duidelijk verslechterde situatie op de financiële markten waarin de groep actief is. Desalniettemin is de groep doorgegaan met het consolideren van haar positie in al haar belangrijke markten, met een sterke bijdrage van de trust en fiduciary activiteiten.

Hoogtepunten


· Bruto omzet gestegen met 15% tot USD 56,4 miljoen
· Corporate finance huis English Trust overgenomen en geïntegreerd.
· Voortdurende toename van merkherkenning van Insinger de Beaufort
· Aanzienlijke nieuwe mandaten toegekend aan de unit Institutional Asset Management
· Overname van de op Guernsey gevestigde trustorganisatie Riverdale met succes afgerond
· Overname van een in Londen gevestigd obligatieteam
"We hebben nog steeds te maken met moeilijke economische en markt-omstandigheden, met name in het effectensegment, waar de afname van de handel in aandelen en corporate finance activiteiten de resultaten negatief hebben beïnvloed," aldus Chief Executive Officer Ian Kantor. "Toch zijn we erin geslaagd een nettowinst te realiseren van USD 6,0 miljoen vóór afschrijving van goodwill. Dit was met name het gevolg van onze jaarlijks terugkerende inkomsten van de trust en fiduciary activiteiten. Gezien de onderliggende positieve ontwikkelingen binnen Insinger de Beaufort in combinatie met ons vermogen om mensen van topniveau aan te trekken en vast te houden, hebben wij alle vertrouwen in het realiseren van onze lange termijn doelstellingen."

Resultaten

De bruto omzet steeg met 15% tot USD 56,4 miljoen. De bruto omzet uit de trust en fiduciaire activiteiten, die vrijwel volledig bestaat uit terugkerende inkomstenstromen, nam met 52% toe in vergelijking met het eerste halfjaar van 2000. De ontwikkeling van de bruto omzet uit de handel in aandelen en corporate finance activiteiten, en met name aandelentransacties en emissies, werd negatief beïnvloed door de verslechterende economie. Het bedrijfsresultaat over de eerste zes maanden daalde met 29% tot USD 10,2 miljoen. De winst per aandeel, rekening houdend met verwatering, bedroeg USD 0,22 cent, 43% lager dan in de eerste helft van het afgelopen jaar. In deze resultaten is een verlies opgenomen van USD 694,217, die te maken hebben met de Scandinavische securities research, sales and trading activiteiten. Het kantoor in Kopenhagen wordt gesloten en de activiteiten worden voortgezet vanuit Amsterdam.

Aan het einde van het tweede kwartaal werkten er voor Insinger de Beaufort bijna 1.100 mensen. Het aantrekken, ontwikkelen en vasthouden van professionals van topniveau blijft een strategische prioriteit. In de loop van het eerste half jaar van 2001 heeft de groep wederom toptalent aangetrokken, waardoor de ontwikkeling van alle activiteiten verder versterkt zal worden.

Trust & Fiduciairy

De divisie heeft opnieuw met succes getoond dat zij haar klantgerichtheid op een hoog niveau kan houden, terwijl tegelijkertijd aanzienlijke inspanningen werden verricht voor het integreren van de overnames van afgelopen jaar in de Asia Pacific, het Caribische gebied en de Kanaaleilanden.

De bruto omzet is met USD 27,5 miljoen 52% gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit resultaat is het gevolg van twee bemoedigende factoren; de integratie van de overnames van het afgelopen jaar, en de voortdurende verbetering van de bedrijfsvoering in met name de Benelux en Jersey. In de afgelopen zes maanden hebben we de overname van Riverdale afgerond en hebben we tevens Insinger HTM Ltd opgericht in Bermuda, in samenwerking met een advocatenkantoor in New York.

Securities & Investments

De divisie Securities & Investments realiseerde een groei van 16% van de bruto omzet tot USD 22,7 miljoen, ondanks de lage volumes in de aandelenmarkten. De groei van het bruto resultaat werd daarnaast negatief beïnvloed door de lagere EURO/US Dollar wisselkoers. De succesvolle oprichting van verkoopteams leidde tot een aanzienlijke nieuwe instroom van beheerd vermogen.

Het minderheidsbelang dat momenteel wordt gehouden in het in Rome gevestigde NUSA SIM SpA zal, na goedkeuring door de Nederlandse Centrale Bank, worden uitgebreid tot een belang van 100%, om de mogelijkheden in de Italiaanse markt ten volle te benutten.

De divisie richt zich momenteel op kostenbeheersing teneinde zich aan te passen aan de huidige marktomstandigheden, maar gaat tegelijkertijd door met de noodzakelijke ontwikkeling van infrastructuur en systemen.

Corporate Finance & UK operations

De aandelenmarkten zijn tot nu toe zwak geweest, hetgeen een negatief effect had op de handelsvolumes en de activiteiten op het gebied van corporate finance. Als gevolg hiervan bedraagt het bruto resultaat USD 7,5 miljoen, hetgeen 33% lager is dan in het record eerste halfjaar van 2000. Desalniettemin blijft het bedrijf zich in hoog tempo verder ontwikkelen, met de nadruk op het opzetten van teams, het integreren van processen en het consolideren van overnames en producten en diensten.

De divisie is er met succes in geslaagd haar aanwezigheid en productaanbod in Groot-Brittannië verder uit te breiden en het heeft daarmee een goede basis gelegd voor verdere groei en ontwikkeling. In maart is een zeer gerenommeerd obligatieteam van Fortis aangetrokken. In mei werd de in Londen gevestigde corporate finance instelling English Trust overgenomen, waardoor de groep nu een volledig pakket aan corporate finance diensten kan aanbieden in Groot-Brittannië. De onderneming vertegenwoordigt nu ruim 50 aan de Londense beurs genoteerde klanten.

In juli van dit jaar werd de overname afgerond van de United Trust Bank in Londen, een instelling die zich richt op het verlenen van kredieten, het ontwikkelen van onroerend goed, en op producten op het gebied van financieringen en deposito's. Deze overname zal de basis vormen voor onze bankactiviteiten in Groot-Brittannië en zal ons helpen onze doelstelling te realiseren: het consolideren van onze producten en diensten.

Vooruitzichten

De vooruitzichten voor de korte termijn blijven onduidelijk door de bestaande onzekerheid op de financiële markten. Rekening houdend met de huidige marktomstandigheden en het zwakke zomerseizoen is het niet waarschijnlijk dat het resultaat in het tweede halfjaar een verbetering zal laten zien. Desalniettemin blijft de groep erop vertrouwen dat het de doelstellingen voor de lange termijn zal weten te realiseren.

Opmerking voor de redactie

Insinger de Beaufort is een Engels-Nederlandse bankorganisatie, die haar oorsprong vindt in 1779. Insinger de Beaufort heeft vestigingen in 19 landen met hoofdvestigingen in Nederland, Jersey, Guernsey en Londen. De groep is actief via twee bedrijfsdivisies, te weten de Private Client divisie en de Institutional Client divisie. De groep is actief via Bank Insinger de Beaufort N.V. en haar dochterondernemingen. Insinger de Beaufort Holdings S.A., het moederbedrijf, heeft een notering aan de Beurs van Luxemburg en de groep heeft momenteel bijna 1100 mensen in dienst.

Additionele informatie over de groep en haar diensten kunt u vinden op de website van Insinger de Beaufort op www.insinger.com

Citigate First Financial B.V., Assumburg 152a, Amsterdam Telephone ++ 31 (0)20 575 40 27, fax ++ 31 (0)20 575 40 20, Mobile ++ 31 (0)6 25095931 E-mail (dbrunink@citigateff.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie