Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Insinger de Beaufort rapporteert winst 6 miljoen dollar

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

INSINGER DE BEAUFORT RAPPORTEERT WINST VAN USD 6,0 MILJOEN OVER HET EERSTE HALFJAAR VAN 2001

Amsterdam - Insinger de Beaufort heeft vandaag een nettowinst gerapporteerd van USD 6,0 miljoen vóór afschrijving van goodwill. Dit is een daling van 38% in vergelijking met de USD 9,7 miljoen die over het eerste half jaar van 2000 werd gerapporteerd. Deze resultaten zijn een afspiegeling van de duidelijk verslechterde situatie op de financiële markten waarin de groep actief is. Desalniettemin is de groep doorgegaan met het consolideren van haar positie in al haar belangrijke markten, met een sterke bijdrage van de trust en fiduciary activiteiten.

Hoogtepunten


· Bruto omzet gestegen met 15% tot USD 56,4 miljoen
· Corporate finance huis English Trust overgenomen en geïntegreerd.
· Voortdurende toename van merkherkenning van Insinger de Beaufort
· Aanzienlijke nieuwe mandaten toegekend aan de unit Institutional Asset Management
· Overname van de op Guernsey gevestigde trustorganisatie Riverdale met succes afgerond
· Overname van een in Londen gevestigd obligatieteam
"We hebben nog steeds te maken met moeilijke economische en markt-omstandigheden, met name in het effectensegment, waar de afname van de handel in aandelen en corporate finance activiteiten de resultaten negatief hebben beïnvloed," aldus Chief Executive Officer Ian Kantor. "Toch zijn we erin geslaagd een nettowinst te realiseren van USD 6,0 miljoen vóór afschrijving van goodwill. Dit was met name het gevolg van onze jaarlijks terugkerende inkomsten van de trust en fiduciary activiteiten. Gezien de onderliggende positieve ontwikkelingen binnen Insinger de Beaufort in combinatie met ons vermogen om mensen van topniveau aan te trekken en vast te houden, hebben wij alle vertrouwen in het realiseren van onze lange termijn doelstellingen."

Resultaten

De bruto omzet steeg met 15% tot USD 56,4 miljoen. De bruto omzet uit de trust en fiduciaire activiteiten, die vrijwel volledig bestaat uit terugkerende inkomstenstromen, nam met 52% toe in vergelijking met het eerste halfjaar van 2000. De ontwikkeling van de bruto omzet uit de handel in aandelen en corporate finance activiteiten, en met name aandelentransacties en emissies, werd negatief beïnvloed door de verslechterende economie. Het bedrijfsresultaat over de eerste zes maanden daalde met 29% tot USD 10,2 miljoen. De winst per aandeel, rekening houdend met verwatering, bedroeg USD 0,22 cent, 43% lager dan in de eerste helft van het afgelopen jaar. In deze resultaten is een verlies opgenomen van USD 694,217, die te maken hebben met de Scandinavische securities research, sales and trading activiteiten. Het kantoor in Kopenhagen wordt gesloten en de activiteiten worden voortgezet vanuit Amsterdam.

Aan het einde van het tweede kwartaal werkten er voor Insinger de Beaufort bijna 1.100 mensen. Het aantrekken, ontwikkelen en vasthouden van professionals van topniveau blijft een strategische prioriteit. In de loop van het eerste half jaar van 2001 heeft de groep wederom toptalent aangetrokken, waardoor de ontwikkeling van alle activiteiten verder versterkt zal worden.

Trust & Fiduciairy

De divisie heeft opnieuw met succes getoond dat zij haar klantgerichtheid op een hoog niveau kan houden, terwijl tegelijkertijd aanzienlijke inspanningen werden verricht voor het integreren van de overnames van afgelopen jaar in de Asia Pacific, het Caribische gebied en de Kanaaleilanden.

De bruto omzet is met USD 27,5 miljoen 52% gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit resultaat is het gevolg van twee bemoedigende factoren; de integratie van de overnames van het afgelopen jaar, en de voortdurende verbetering van de bedrijfsvoering in met name de Benelux en Jersey. In de afgelopen zes maanden hebben we de overname van Riverdale afgerond en hebben we tevens Insinger HTM Ltd opgericht in Bermuda, in samenwerking met een advocatenkantoor in New York.

Securities & Investments

De divisie Securities & Investments realiseerde een groei van 16% van de bruto omzet tot USD 22,7 miljoen, ondanks de lage volumes in de aandelenmarkten. De groei van het bruto resultaat werd daarnaast negatief beïnvloed door de lagere EURO/US Dollar wisselkoers. De succesvolle oprichting van verkoopteams leidde tot een aanzienlijke nieuwe instroom van beheerd vermogen.

Het minderheidsbelang dat momenteel wordt gehouden in het in Rome gevestigde NUSA SIM SpA zal, na goedkeuring door de Nederlandse Centrale Bank, worden uitgebreid tot een belang van 100%, om de mogelijkheden in de Italiaanse markt ten volle te benutten.

De divisie richt zich momenteel op kostenbeheersing teneinde zich aan te passen aan de huidige marktomstandigheden, maar gaat tegelijkertijd door met de noodzakelijke ontwikkeling van infrastructuur en systemen.

Corporate Finance & UK operations

De aandelenmarkten zijn tot nu toe zwak geweest, hetgeen een negatief effect had op de handelsvolumes en de activiteiten op het gebied van corporate finance. Als gevolg hiervan bedraagt het bruto resultaat USD 7,5 miljoen, hetgeen 33% lager is dan in het record eerste halfjaar van 2000. Desalniettemin blijft het bedrijf zich in hoog tempo verder ontwikkelen, met de nadruk op het opzetten van teams, het integreren van processen en het consolideren van overnames en producten en diensten.

De divisie is er met succes in geslaagd haar aanwezigheid en productaanbod in Groot-Brittannië verder uit te breiden en het heeft daarmee een goede basis gelegd voor verdere groei en ontwikkeling. In maart is een zeer gerenommeerd obligatieteam van Fortis aangetrokken. In mei werd de in Londen gevestigde corporate finance instelling English Trust overgenomen, waardoor de groep nu een volledig pakket aan corporate finance diensten kan aanbieden in Groot-Brittannië. De onderneming vertegenwoordigt nu ruim 50 aan de Londense beurs genoteerde klanten.

In juli van dit jaar werd de overname afgerond van de United Trust Bank in Londen, een instelling die zich richt op het verlenen van kredieten, het ontwikkelen van onroerend goed, en op producten op het gebied van financieringen en deposito's. Deze overname zal de basis vormen voor onze bankactiviteiten in Groot-Brittannië en zal ons helpen onze doelstelling te realiseren: het consolideren van onze producten en diensten.

Vooruitzichten

De vooruitzichten voor de korte termijn blijven onduidelijk door de bestaande onzekerheid op de financiële markten. Rekening houdend met de huidige marktomstandigheden en het zwakke zomerseizoen is het niet waarschijnlijk dat het resultaat in het tweede halfjaar een verbetering zal laten zien. Desalniettemin blijft de groep erop vertrouwen dat het de doelstellingen voor de lange termijn zal weten te realiseren.

Opmerking voor de redactie

Insinger de Beaufort is een Engels-Nederlandse bankorganisatie, die haar oorsprong vindt in 1779. Insinger de Beaufort heeft vestigingen in 19 landen met hoofdvestigingen in Nederland, Jersey, Guernsey en Londen. De groep is actief via twee bedrijfsdivisies, te weten de Private Client divisie en de Institutional Client divisie. De groep is actief via Bank Insinger de Beaufort N.V. en haar dochterondernemingen. Insinger de Beaufort Holdings S.A., het moederbedrijf, heeft een notering aan de Beurs van Luxemburg en de groep heeft momenteel bijna 1100 mensen in dienst.

Additionele informatie over de groep en haar diensten kunt u vinden op de website van Insinger de Beaufort op www.insinger.com

Citigate First Financial B.V., Assumburg 152a, Amsterdam Telephone ++ 31 (0)20 575 40 27, fax ++ 31 (0)20 575 40 20, Mobile ++ 31 (0)6 25095931 E-mail (dbrunink@citigateff.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...