Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe koers energieonderzoeksbeleid

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Economische Zaken

Persbericht Ministerraad
26 oktober 2001

NIEUWE KOERS ENERGIEONDERZOEKSBELEID

De ministerraad heeft op voorstel van minister Jorritsma van Economische Zaken ingestemd met een notitie over een nieuwe strategie voor het energieonderzoek. De nieuwe strategie moet leiden tot concentratie van het onderzoek op een beperkt aantal onderwerpen. Bij de onderwerpkeuze staat de bijdrage aan de overgang naar een duurzame energiehuishouding centraal. Dit begrip omvat milieudoelen en de voorzieningszekerheid. Daarnaast is het hebben van een goede internationale kennispositie een belangrijk keuzecriterium. De precieze selectie van onderwerpen gebeurt in overleg met betrokkenen.

Met het totale publiek gefinancierde energieonderzoek is jaarlijks zo'n 300 miljoen gulden (135 miljoen EURO) gemoeid. De overheid is direct verantwoordelijk voor ongeveer tweederde van dit bedrag en oefent invloed uit op de onderzoekskeuzes. Het accent in publiek gefinancierd onderzoek wordt meer verlegd naar langetermijnonderzoek, omdat liberalisering ertoe leidt dat de markt zich steeds meer concentreert op het kortetermijnonderzoek. De notitie EOS (Energie Onderzoek Strategie) zal binnenkort aan de Tweede Kamer worden gezonden.

RVD, 26.10.2001


1
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie