Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ineke Bakker nieuwe Directeur Generaal Ruimtelijke Ordening

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van VROM
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

PERSINFORMATIE
Ineke Bakker nieuwe dg Ruimtelijke Ordening
(26-10-2001)

De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om mevrouw ir. I.M. (Ineke) Bakker voor te dragen als lid van de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst. Tegelijkertijd wordt mevrouw Bakker in overeenstemming met minister Pronk van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer benoemd tot directeur-generaal van de Ruimtelijke Ordening bij VROM. Haar benoeming gaat naar verwachting in op 1 november 2001.

Ineke Bakker (48 jaar) is momenteel naast plaatsvervangend ook waarnemend directeur-generaal van de Ruimtelijke Ordening bij VROM. Ze studeerde in 1978 af aan de Landbouw Universiteit Wageningen, afstudeerrichting Tuin-en Landschapsarchitectuur. Hierna vervulde zij diverse managementfuncties bij de gemeente Rotterdam en de gemeente Dordrecht, waar zij directeur Stadsontwikkeling was voor haar overstap in 1999 naar het ministerie van VROM. Mevrouw Bakker volgt de heer ir. C.J. (Cees) Vriesman op die is aangetreden als directeur Staatsbosbeheer (SBB). De benoeming van mevrouw Bakker is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie