Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wetsontwerp btw-compensatiefonds klaar voor Kamerbehandeling

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Bron: Ministerie van Financiën
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Persbericht

No 01/291
Den Haag
26 oktober 2001

Wetsontwerp BTW-compensatiefonds gereed voor Kamerbehandeling

Het wetsontwerp over het BTW-compensatiefonds is gereed voor plenaire behandeling in de Tweede Kamer. Het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft na een ledenraadpleging over het BTW-compensatiefonds geconcludeerd dat er geen redenen zijn om het wetsontwerp af te wijzen. Het Interprovinciaal Overleg (IPO) was al eerder akkoord gegaan met het wetsvoorstel. Dit staat in een brief die de minister van Financiën, vandaag mede namens de staatssecretaris van Financiën en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Volgens het wetsvoorstel krijgen gemeenten en provincies vanaf 1 januari 2003 een belangrijk deel van de door hen betaalde BTW gecompenseerd uit het BTW-compensatiefonds.

De brief gaat ook in op de stand van zaken rond het BTW-compensatiefonds en enkele aandachtspunten hieromtrent zoals herverdeeleffect en onderbandbreedte, administratieve lasten en de invoering. Voorts wordt gemeld dat er een tiental voorlichtingsbijeenkomsten voor gemeenten en provincies worden gepland in de eerste maanden van 2002. Daarbij wordt vooral ingegaan op de administratieve aanpassingen. Deze bijeenkomsten moeten al in 2002 plaatsvinden om de geplande invoering van het BTW-compensatiefonds per 1 januari 2003 goed te laten verlopen. De bijeenkomsten zijn een gezamenlijk initiatief van de ministeries van Financiën en BZK, VNG en IPO. De integrale tekst van de brief en de bijlagen zijn terug te vinden op de internetsite van het ministerie van Financiën: www.minfin.nl/fip01-106.doc

Woordvoerder: drs. S.A.E. Schrover

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie