Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van vrijdagmiddag 26 oktober 2001
16:17 vrijdag 26 oktober 2001

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur. 0592 36 12 94 of 06 53 23 80 59

Emmen, snelheidsovertreding
Vanmiddag reed een 21-jarige man uit Zandpol met zijn auto over de Nieuw Amsterdamsestraat. Ter hoogte van de radarpalen hield hij zich keurig aan de snelheid maar daar eenmaal voorbij verhoogde hij flink zijn snelheid in de richting van Nieuw Amsterdam. Achter hem reed echter een agent in een onopvallende dienstauto. Die stelde een snelheid vast van 120 km/uur waar 50 is toegestaan. Op de kruising met de Zandzoom moest de man volop in de remmen omdat een auto vanaf de Zandzoom de weg opreed. De wielen van de achtervolgde auto blokkeerden volledig. Het rijbewijs werd ingevorderd.

Emmen, inbraak in auto
Een 34-jarige man aan de Polenstraat ontdekte vanmorgen dat zijn auto was opengebroken. Hij mist diverse spullen waaronder een attachékoffer een mobiele telefoon en een aantal cds. Hij heeft een schade van fl. 800,-.

Emmen, stroomverdeelkasten gestolen
Deed een 52-jarige man uit Aduard namens zijn bedrijf uit Nederweert aangifte van diefstal van twee stroomverdeelkasten. Deze stonden op een bouwterrein aan de Klepel. De schade is ruim fl. 7.500,-.

Vries, inbraak in auto
Een 24-jarige man aan de Blauwpotskamp ontdekte vanmorgen dat voor de derde keer dit jaar zijn auto was opengebroken. Een poging zijn radio weg te nemen mislukte maar er werd wel een aantal cds weggenomen. Schadebedrag onbekend.

Zuidlaren, diefstal winkel
Werd vannacht ingebroken in een winkel aan de Havezathelaan. Met een tegel werd een ruit ingegooid waarna rookwaar werd weggenomen. De 26-jarige aangever wist nog niet precies hoeveel is weggenomen en wat de schade is.

Assen, diefstal vanaf bedrijfsterrein
Werd de afgelopen dagen 500 meter kabel weggenomen vanaf een afgesloten bedrijfsterrein aan de Domeinweg. Men heeft het hekwerk geforceerd om op het terrein te kunnen komen. Een houten kabelhaspel met daarop 200 meter werd weggenomen waarna men nog een poging deed een volle haspel weg te nemen hetgeen niet lukte. Daarop werd 300 meter van deze haspel afgerold en meegenomen. De 36-jarige aangever weet nog niet het schadebedrag.

Beilen, diefstal uit winkel
Ontdekte vanmorgen een 61-jarige winkelier dat er geld uit zijn winkelkassa was weggenomen, een paar duizend gulden. Vermoedelijk heeft hij gisteren bij het verlaten van de winkel de deur niet goed afgesloten. Ook werden pennen weggenomen. Totale schade niet bekend.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie