Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Trager treinverkeer tussen Deinze en Gent

Datum nieuwsfeit: 26-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NMBS

26/10/01

Trager treinverkeer tussen Deinze en Gent wegens spoorwerken

In het station van Deinze worden enkele wissels vervangen. Dat zal gebeuren tijdens de vier weekends van de maand november.

Doordat alle treinen op die spoorlijn dan om beurten over één spoor moeten, zullen sommige treinen later op bestemming aankomen. Andere treinen vertrekken daarentegen iets vroeger om voorbij Deinze toch hun normale dienstregeling te kunnen volgen.

De treinen van de IC-verbinding Antwerpen-Kortrijk-Rijsel kunnen in beide richtingen 5 tot 7 minuten langer onderweg zijn tussen Gent en Kortrijk. De treinen van de verbindingen Kortrijk - Mechelen en Gent-Sint-Pieters - Ronse kunnen tot 3 minuten vertraging oplopen.

In de eerste twee weekends van november vertrekken de treinen van de IR-verbinding De Panne - Schaarbeek in de richting van Schaarbeek tussen De Panne en Gent-Sint-Pieters overal 4 tot 6 minuten vroeger dan in de normale dienstregeling. In de laatste twee weekends van november vertrekken die treinen op het normale tijdstip maar kunnen tussen Deinze en Gent-Sint-Pieters wel een vertraging oplopen van ongeveer 3 minuten.

Ter hoogte van de werf moeten alle treinen ook tijdens de week een snelheidsbeperking in acht nemen. Daardoor kunnen ze tussen Deinze en Gent tot 3 minuten langer onderweg zijn
.

© 2001 NMBS

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie