Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Woningbrand in Nieuwe Pekela

Datum nieuwsfeit: 27-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 27-10-2001
Politiebericht Groningen
Zaterdag 27 oktober 2001

Dagelijkse berichten

Nieuwe Pekela: woningbrand
Vrijdagnacht ontstond brand in een woning aan de A. Reijndersstraat in Nieuwe Pekela. De brand ontstond in de keuken van de woning nadat een 21-jarige bewoner van het pand een frituurpan had aangezet en vervolgens in slaap was gevallen. Toen de man wakker werd ontdekte hij de brand en sprong in paniek door een raam naar buiten. Hij liep daarbij geen letsel op. Wel had de man rook binnen gekregen en werd door ambulancepersoneel onderzocht. Hij hoefde niet naar een ziekenhuis. De brand werd door de brandweer geblust. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Winschoten: man dreigt met mes
Aan de Carolieweg in Winschoten heeft de politie vrijdagavond een 45-jarige man uit Winschoten aangehouden. De man kreeg in een horecagelegenheid onenigheid met een andere bezoeker, een 43-jarige man, eveneens uit Winschoten. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte zijn opponent met een mes en een kapot bierglas bedreigde. Ook schopte hij een ruit van de toegangsdeur van het café kapot. De verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, is door de politie meegenomen en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging en vernieling.

Winschoten: dronken automobilist
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vrijdagmiddag in de Gasthuislaan in Winschoten een 61-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man reed al slingerend in de richting van de Engelstilstraat. Hij bleek bij controle te veel te hebben gedronken. Op het politiebureau werd 1.9 promille alcohol gemeten. Ook bleek dat de man een ontzegging van de rijbevoegdheid had wegens rijden onder invloed. Omdat de man in een jaar tijd drie keer is opgepakt voor rijden onder invloed is zijn auto na overleg met de Officier van Justitie in beslag genomen. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden.

Delfzijl: fietser onder invloed
Een 54-jarige fietser uit Delfzijl is vrijdagavond door de politie aangehouden op de Palissadestraat in zijn woonplaats. De man fietste zonder licht en weigerde zijn naam op te geven. Ook wilde de man zich niet legitimeren waarna hij weg wilde fietsen. Hij had gedronken en werd daarop aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd naar het bureau gebracht en weigerde daar mee te werken aan de ademanalyse en een verklaring af te leggen. Hij is na verhoor met een rijverbod van 24-uur heengezonden.

Groningen: man aangehouden
Op de Grote Markt in Groningen heeft de politie vrijdagnacht een 20-jarige man uit Groningen aangehouden wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 17-jarige vrouw uit Groningen in het gezicht te hebben geslagen in een horecagelegenheid, nadat de vrouw hem bier in het gezicht zou hebben gegooid. De vrouw ontkent dit echter. De man werd meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Hij ontkent de mishandeling.

Groningen: brand in woning
Vrijdagnacht brak brand uit op de eerste etage van een woning aan de Muurstraat in Groningen. De brandweer rukte uit om de brand te blussen en moest twee bewoners van de tweede etage uit hun verblijven halen. Een 23-jarige man uit Den Haag, die in het pand verbleef merkte dat de stroom was uitgevallen. Toen hij met een aansteker ging kijken zag hij een deel van het pand vol rook stond. Een kamer op de eerste etage van het pand brandde nagenoeg geheel uit. Verder liep de woning veel rook en waterschade op. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Groningen: autobrand
Door nog onbekende oorzaak ontstond vrijdagavond brand in een aan de Acacialaan in Groningen geparkeerde auto, eigendom van 76-jarige man uit Groningen. Na het blussen van de brand bleek dat ook de auto van een 69-jarige man uit de Stad, die naast het brandende voertuig geparkeerd stond, aanzienlijke schade had opgelopen. Een bergingsbedrijf heeft beide wagens weggesleept.

Groningen: autokraker aangehouden
Een 24-jarige man uit Sneek betrapte vrijdagavond een auto-inbreker aan het Sontplein in Groningen. De Fries kwam terug bij zijn auto en zag de inbreker in zijn auto zitten. De inbreker trachtte nog te vluchten maar werd door de eigenaar van de auto en enkele omstanders. De verdachte, een 40-jarige man uit Groningen werd aan de gewaarschuwde politie overgedragen. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten. De man had nog niets uit de auto, die hij had opengebroken, gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: vrouw gewond bij ruzie
Bij een ruzie in een café aan de Grote Markt in Groningen is vrijdagnacht een 17-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. Ze kreeg het om onbekende redenen aan de stok met een andere cafébezoeker die haar met een kapot glas sloeg. De vrouw liep een hechtwond op aan een hand en moest in een ziekenhuis worden behandeld. Politieonderzoek naar de verdachte leverde niets op.

Groningen: man mishandeld
Een 30-jarige man uit Groningen is vrijdagnacht mishandeld in aan snackbar aan het Zuiderdiep in Groningen. De man kreeg klappen van een viertal mannen nadat een discussie met één van hen uitliep op een handgemeen. Eén van de daders kon later op aanwijzing van het slachtoffer worden aangehouden. De verdachte, een 49-jarige man uit Hoogezand, is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is, verdacht van mishandeling en openlijke geweldpleging, ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de vechtpartij. Het slachtoffer moest zich in een ziekenhuis laten behandelen aan letsel aan het gezicht.

Groningen: medicijnen verloren
Een 43-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, meldde zaterdagmorgen bij de politie dat hij vrijdagnacht in de Groninger binnenstad of in de Grunobuurt in Groningen medicijnen is kwijtgeraakt. De man verloor 27 tabletten van het medicijn RITALIN 10 mg en 27 tabletten ROHYPNOL 2 mg. De medicijnen zitten in doordrukstrips, verpakt in doosjes. Ritalin is een medicijn dat als kalmerend middel gebruikt wordt bij ADHD kinderen en kan bij overdosering ernstige gezondheidsklachten veroorzaken. Rohypnol is een snelwerkend slaapmiddel en kan bij onoordeelkundig gebruik, met name door kinderen levensgevaarlijk zijn. De eventuele vinder van het medicijn kan ze afgeven bij de politie of bij een apotheek.

Veendam: man aangehouden wegens vrijheidsberoving In zijn woning aan de Galjootstraat in Veendam heeft de politie vrijdagavond een 51-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 6 en 8-jarig meisje en een 16-jarige jongen, alle drie uit dezelfde straat, enige tijd tegen hun wil te hebben vastgehouden in zijn woning. Hoe lang de kinderen in de woning van de man zijn geweest is niet bekend. Ook is nog niet vastgesteld of de kinderen zelf naar buiten konden komen of dat zij weer door de verdachte naar buiten zijn gelaten. De ouders van de meisjes waarschuwden de politie. De verdachte, die onder invloed van alcohol en drugs verkeerde, is meegenomen naar het bureau en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoogezand: man beledigt agenten
Wegens belediging heeft de politie vrijdagavond op de Van Heemskerkcstraat in Hoogezand een 32-jarige man uit die plaats aangehouden. De man fietste zonder licht en toen hij daarop door surveillerende politiemensen werd aangesproken begon hij die uit te schelden. Ook weigerde de man te stoppen en fietste door. Toen de agenten daarop de auto keerden en nogmaals naar de man toe reden gooide hij zijn fiets naar de politieauto en begon opnieuw te schelden. Daarop is de man aangehouden. Hij werd naar het bureau gebracht en na verhoor heengezonden.

Zuidhorn: openlijke geweldpleging
De politie heeft vrijdagnacht aan de Millinghaweg in Niekerk een 19-jarige en een 20-jarige man, beiden uit de gemeente Grootegast, aangehouden wegens vernieling en openlijke geweldpleging. Getuigen hadden de politie gewaarschuwd nadat ze hadden gezien dat de verdachten op de Brilweg een reclamebord van een administratiekantoor hadden kapot geschopt. De verdachten zijn naar het bureau gebracht en ingesloten. Ze ontkennen de vernieling.

Marum: asielzoeker aangehouden
In het AZC aan de Haarsterree in Marum heeft de politie vrijdagmiddag een 27-jarige man uit Iran aangehouden. De man had een afspraak met een dokter maar kwam te laat. Toen hij daarop even moest wachten ging de man door het lint. Hij schopte meubilair omver en trapte een ruit kapot. Ook in een ander vertrek probeerde de man een raam in te trappen maar kon door personeel worden tegengehouden. De man trok zich daarop terug in zijn onderkomen. Daar werd hij door de politie aangehouden. Hij blijkt ernstige psychische problemen te hebben. De man is overgedragen aan de geestelijke gezondheidszorg en wordt onderzocht door een psychiater.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...

GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening
GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening BRUSSEL -(BUSINESS WIRE)- De GSMA maakt zich ernstige zorgen om de herziene...