Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Woningbrand in Nieuwe Pekela

Datum nieuwsfeit: 27-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 27-10-2001
Politiebericht Groningen
Zaterdag 27 oktober 2001

Dagelijkse berichten

Nieuwe Pekela: woningbrand
Vrijdagnacht ontstond brand in een woning aan de A. Reijndersstraat in Nieuwe Pekela. De brand ontstond in de keuken van de woning nadat een 21-jarige bewoner van het pand een frituurpan had aangezet en vervolgens in slaap was gevallen. Toen de man wakker werd ontdekte hij de brand en sprong in paniek door een raam naar buiten. Hij liep daarbij geen letsel op. Wel had de man rook binnen gekregen en werd door ambulancepersoneel onderzocht. Hij hoefde niet naar een ziekenhuis. De brand werd door de brandweer geblust. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Winschoten: man dreigt met mes
Aan de Carolieweg in Winschoten heeft de politie vrijdagavond een 45-jarige man uit Winschoten aangehouden. De man kreeg in een horecagelegenheid onenigheid met een andere bezoeker, een 43-jarige man, eveneens uit Winschoten. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte zijn opponent met een mes en een kapot bierglas bedreigde. Ook schopte hij een ruit van de toegangsdeur van het café kapot. De verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, is door de politie meegenomen en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging en vernieling.

Winschoten: dronken automobilist
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vrijdagmiddag in de Gasthuislaan in Winschoten een 61-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man reed al slingerend in de richting van de Engelstilstraat. Hij bleek bij controle te veel te hebben gedronken. Op het politiebureau werd 1.9 promille alcohol gemeten. Ook bleek dat de man een ontzegging van de rijbevoegdheid had wegens rijden onder invloed. Omdat de man in een jaar tijd drie keer is opgepakt voor rijden onder invloed is zijn auto na overleg met de Officier van Justitie in beslag genomen. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden.

Delfzijl: fietser onder invloed
Een 54-jarige fietser uit Delfzijl is vrijdagavond door de politie aangehouden op de Palissadestraat in zijn woonplaats. De man fietste zonder licht en weigerde zijn naam op te geven. Ook wilde de man zich niet legitimeren waarna hij weg wilde fietsen. Hij had gedronken en werd daarop aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd naar het bureau gebracht en weigerde daar mee te werken aan de ademanalyse en een verklaring af te leggen. Hij is na verhoor met een rijverbod van 24-uur heengezonden.

Groningen: man aangehouden
Op de Grote Markt in Groningen heeft de politie vrijdagnacht een 20-jarige man uit Groningen aangehouden wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 17-jarige vrouw uit Groningen in het gezicht te hebben geslagen in een horecagelegenheid, nadat de vrouw hem bier in het gezicht zou hebben gegooid. De vrouw ontkent dit echter. De man werd meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Hij ontkent de mishandeling.

Groningen: brand in woning
Vrijdagnacht brak brand uit op de eerste etage van een woning aan de Muurstraat in Groningen. De brandweer rukte uit om de brand te blussen en moest twee bewoners van de tweede etage uit hun verblijven halen. Een 23-jarige man uit Den Haag, die in het pand verbleef merkte dat de stroom was uitgevallen. Toen hij met een aansteker ging kijken zag hij een deel van het pand vol rook stond. Een kamer op de eerste etage van het pand brandde nagenoeg geheel uit. Verder liep de woning veel rook en waterschade op. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Groningen: autobrand
Door nog onbekende oorzaak ontstond vrijdagavond brand in een aan de Acacialaan in Groningen geparkeerde auto, eigendom van 76-jarige man uit Groningen. Na het blussen van de brand bleek dat ook de auto van een 69-jarige man uit de Stad, die naast het brandende voertuig geparkeerd stond, aanzienlijke schade had opgelopen. Een bergingsbedrijf heeft beide wagens weggesleept.

Groningen: autokraker aangehouden
Een 24-jarige man uit Sneek betrapte vrijdagavond een auto-inbreker aan het Sontplein in Groningen. De Fries kwam terug bij zijn auto en zag de inbreker in zijn auto zitten. De inbreker trachtte nog te vluchten maar werd door de eigenaar van de auto en enkele omstanders. De verdachte, een 40-jarige man uit Groningen werd aan de gewaarschuwde politie overgedragen. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten. De man had nog niets uit de auto, die hij had opengebroken, gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: vrouw gewond bij ruzie
Bij een ruzie in een café aan de Grote Markt in Groningen is vrijdagnacht een 17-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. Ze kreeg het om onbekende redenen aan de stok met een andere cafébezoeker die haar met een kapot glas sloeg. De vrouw liep een hechtwond op aan een hand en moest in een ziekenhuis worden behandeld. Politieonderzoek naar de verdachte leverde niets op.

Groningen: man mishandeld
Een 30-jarige man uit Groningen is vrijdagnacht mishandeld in aan snackbar aan het Zuiderdiep in Groningen. De man kreeg klappen van een viertal mannen nadat een discussie met één van hen uitliep op een handgemeen. Eén van de daders kon later op aanwijzing van het slachtoffer worden aangehouden. De verdachte, een 49-jarige man uit Hoogezand, is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is, verdacht van mishandeling en openlijke geweldpleging, ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de vechtpartij. Het slachtoffer moest zich in een ziekenhuis laten behandelen aan letsel aan het gezicht.

Groningen: medicijnen verloren
Een 43-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, meldde zaterdagmorgen bij de politie dat hij vrijdagnacht in de Groninger binnenstad of in de Grunobuurt in Groningen medicijnen is kwijtgeraakt. De man verloor 27 tabletten van het medicijn RITALIN 10 mg en 27 tabletten ROHYPNOL 2 mg. De medicijnen zitten in doordrukstrips, verpakt in doosjes. Ritalin is een medicijn dat als kalmerend middel gebruikt wordt bij ADHD kinderen en kan bij overdosering ernstige gezondheidsklachten veroorzaken. Rohypnol is een snelwerkend slaapmiddel en kan bij onoordeelkundig gebruik, met name door kinderen levensgevaarlijk zijn. De eventuele vinder van het medicijn kan ze afgeven bij de politie of bij een apotheek.

Veendam: man aangehouden wegens vrijheidsberoving In zijn woning aan de Galjootstraat in Veendam heeft de politie vrijdagavond een 51-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 6 en 8-jarig meisje en een 16-jarige jongen, alle drie uit dezelfde straat, enige tijd tegen hun wil te hebben vastgehouden in zijn woning. Hoe lang de kinderen in de woning van de man zijn geweest is niet bekend. Ook is nog niet vastgesteld of de kinderen zelf naar buiten konden komen of dat zij weer door de verdachte naar buiten zijn gelaten. De ouders van de meisjes waarschuwden de politie. De verdachte, die onder invloed van alcohol en drugs verkeerde, is meegenomen naar het bureau en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoogezand: man beledigt agenten
Wegens belediging heeft de politie vrijdagavond op de Van Heemskerkcstraat in Hoogezand een 32-jarige man uit die plaats aangehouden. De man fietste zonder licht en toen hij daarop door surveillerende politiemensen werd aangesproken begon hij die uit te schelden. Ook weigerde de man te stoppen en fietste door. Toen de agenten daarop de auto keerden en nogmaals naar de man toe reden gooide hij zijn fiets naar de politieauto en begon opnieuw te schelden. Daarop is de man aangehouden. Hij werd naar het bureau gebracht en na verhoor heengezonden.

Zuidhorn: openlijke geweldpleging
De politie heeft vrijdagnacht aan de Millinghaweg in Niekerk een 19-jarige en een 20-jarige man, beiden uit de gemeente Grootegast, aangehouden wegens vernieling en openlijke geweldpleging. Getuigen hadden de politie gewaarschuwd nadat ze hadden gezien dat de verdachten op de Brilweg een reclamebord van een administratiekantoor hadden kapot geschopt. De verdachten zijn naar het bureau gebracht en ingesloten. Ze ontkennen de vernieling.

Marum: asielzoeker aangehouden
In het AZC aan de Haarsterree in Marum heeft de politie vrijdagmiddag een 27-jarige man uit Iran aangehouden. De man had een afspraak met een dokter maar kwam te laat. Toen hij daarop even moest wachten ging de man door het lint. Hij schopte meubilair omver en trapte een ruit kapot. Ook in een ander vertrek probeerde de man een raam in te trappen maar kon door personeel worden tegengehouden. De man trok zich daarop terug in zijn onderkomen. Daar werd hij door de politie aangehouden. Hij blijkt ernstige psychische problemen te hebben. De man is overgedragen aan de geestelijke gezondheidszorg en wordt onderzocht door een psychiater.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie