Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Snelkraak in Woerden

Datum nieuwsfeit: 27-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-10-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 11.45 uur
Snelkraak

WOERDEN - In de nacht van donderdag op vrijdag vond rond half vijf een snelkraak plaats bij een winkel aan de Voorstraat. De gevel van het pand werd geramd met een personenauto. Hierbij werd het stalen rolluik voor het pand eruit gereden. Uit de winkel werd een grote hoeveelheid beeldapparatuur weggenomen. Het interieur raakte zwaar beschadigd.

Vervolgens gingen de mannen met de personenauto vandoor. Korte tijd later werd de zwaarbeschadigde auto aangetroffen in de Gebroeders van Eijckstraat. Bij de auto werden geen personen aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

Vuurwerk inbeslaggenomen

LOENEN AAN DE VECHT Tijdens een verkeerscontrole hoorden agenten knallen bij het sportpark bij de Rijksstraatweg. Toen de politie aan kwam sluipen zagen zij een groepje kinderen vuurwerk afsteken bij het fietspad. Daarop sprongen de agenten van twee kanten uit de struiken en verrasten hiermee het zestal.

De jongeren uit Loenen in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar gaven het vuurwerk af. Dit betrof ruim 150 stuks legaal vuurwerk. De ouders van de kinderen werden in kennis gesteld en in overleg met de ouders werden de jongeren aangemeld voor een HALT-straf. Daarnaast besloten de ouders hun kinderen dit weekend te voorzien van huisarrest.

Het vuurwerk werd op het politiebureau vernietigd.

Ruit ingetrapt

LOENEN AAN DE VECHT De politie hield zaterdagmorgen om kwart voor drie een 21-jarige inwoner van Loenen aan de Vecht aan. Hij wordt verdacht van de vernieling van ten minste één ruit van een pand aan de Rijksstraatweg in zijn woonplaats.

Na een melding van de ingeslagen ruit verdachten ter plaatse gekomen agenten de 21-jarige van de vernieling. Toen zij probeerden de jongeman aan te houden, ging die er vandoor. Even later werd hij alsnog in zijn woning aangehouden. Op weg naar het bureau beledigde de 21-jarige de agenten, waarvoor hij een proces-verbaal krijgt. De jongeman zit nog vast voor verhoor.

Ongelukken

RIJN & VENEN Een 16-jarige bromfietser uit Maarssen raakte vrijdagavond rond half acht lichtgewond aan voet en hoofd nadat hij was aangereden door een auto.
Op de Zwanenkamp wilde de 45-jarige automobiliste uit Maarssen links afslaan. Hierbij zag zij de haar tegemoetkomende bromfietser over het hoofd. Volgens de vrouw reed de bromfietser zonder licht. Hij droeg geen helm. De bromfietser hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht, de brommer is echter total loss en wordt technisch onderzocht. De bromfietser bleek niet in het bezit van een bromfietscertificaat.

Bij een aanrijding tussen een personenauto en een fietser op de Hoofdweg in Mijdrecht raakte zaterdagmorgen rond kwart over twee zowel de dertigjarige fietser uit die plaats als de 28-jarige automobilist, een plaatsgenoot, gewond. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De aanrijding ontstond toen de fietser linksaf sloeg, wat de automobilist verraste. De automobilist remde nog maar kon een aanrijding niet voorkomen. De fietser is met rugpijn naar het ziekenhuis vervoerd, de automobilist had pijn in de borst.

Te veel op
RIJN & VENEN De politie hield de afgelopen nacht vijf mensen aan wegens het rijden onder invloed van alcohol.

Nadat hij vrijdagavond tegen half elf op de Polanerbaan in Woerden op een trottoirband was gereden en hierdoor de wielen beschadigd had en banden lek, controleerden agenten de 38-jarige automobilist uit Wilnis op alcohol. Hij blies liefst 1,7 promille, waarop zijn rijbewijs is ingenomen.

Een 23-jarige automobilist uit Maarssen werd rond zaterdagmorgen rond kwart voor één op de Verbindingsweg in zijn woonplaats gecontroleerd op alcoholgebruik. De man blies 1,1 promille. Proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.

Zaterdagmorgen rond kwart over drie bleek een dertigjarige Utrechter op de Tuinbouwweg in Maarssen met 1,25 promille in zijn lijf zijn auto te besturen.

Op de A12 bij Woerden had een dertigjarige Rotterdammer om vier uur in de morgen meer dan zijn eigen rijstrook nodig. Hij blies 1,55 promille en is zijn rijbewijs kwijt.

Ook de rijstijl van een 32-jarige inwoner van Mijdrecht was aanleiding hem te controleren. Dit gebeurde om vijf uur op de provinciale weg N201 bij Vinkelveen. De man blies op het politiebureau 0,65 promille, goed voor een boete van 410 gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie