Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Sittard

Datum nieuwsfeit: 27-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-10-2001 Politieberichten district Sittard (RKey; 16.15 u) Zaterdag, 27 oktober 2001

District Sittard

Beek; ingebroken
Afgelopen vrijdagavond werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Luciastraat in Beek. Inbrekers zijn die vrijdagnamiddag tussen 16.00 en 21.00 uur via de voordeur de woning binnengedrongen en hebben een videorecorder en een geldbedrag van ongeveer honderdvijftig gulden gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Stein; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen vrijdag op diverse locaties in Stein (Heerstraat-Zuid, Peldenstraat, Suttnerstraat) verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden totaal 18 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het overschrijden van de terplaatse geldende maximumsnelheid, het niet dragen van de autogordel tot het niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders. Van een bromfietsbestuurder, een 19-jarige jongeman uit Elsloo nam de politie de bromfiets voor nader technisch onderzoek in beslag. De verdachte reed met zijn bromfiets met hoge snelheid (de radarmeetapparatuur van de politie heeft een snelheid gemeten van 80 km p/u) over de Heerstraat-Zuid. Toen de politie hem daarop wilde aanspreken en controleren, keerde hij (vermoedelijk omdat hij de politie in het oog kreeg) met zijn bromfiets om, teneinde er vandoor te rijden en zich aan een controle te onttrekken. Hij kon echter in de kraag worden gevat waarop de politie zijn bromfiets heeft inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie