Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen voortgang nieuwbouw zwembad De Ronde Venen

Datum nieuwsfeit: 27-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Ronde Venen, 27 oktober 2001
Persbericht

College geeft per brief aan Ronde Venen Belang toe geen voortgang in de nieuwbouw zwembad te hebben geboekt

De lokale partij Ronde Venen Belang heeft per brief van 7 oktober het College van De Ronde Venen vragen gesteld met betrekking tot de weinige voortgang die met de plannen voor nieuwbouw van het zwembad is geboekt. Ofschoon het College zich in het antwoord aan Ronde Venen Belang en via de pers denkt schoon te praten met de uitspraak 'dat er zowel inhoudelijk als in de tijd goed op schema wordt gewerkt', zal geen inwoner zich dit laten wijs maken.

Het College voelt met betrekking tot het zwembad kennelijk de nodige nattigheid en heeft pijlsnel op de brief met vragen van Ronde Venen Belang gereageerd. Maar dit heeft niet de verwachte openheid gegeven, want het zogenaamde 'goed op schema werken' staat haaks op de werkelijk-heid. In het Beleidsplan 1998-2000 staat als bestuursopdracht: 'een programma van eisen wordt ontwikkeld, alsmede zal een locatieonderzoek worden geformuleerd'.

Op de valreep van de bestuursperiode van dit college heeft zij vanwege de ontstane commoties aan een extern bureau de opdracht gegeven in november met twee voorstellen te komen. Er kan hiermee dus beslist niet van een voortvarende realisatie van de bestuursopdracht (uit 1998!) worden gesproken. Nog afgezien van de vraag hoe een extern bureau voorstellen kan maken wanneer er nog steeds geen programma van eisen van de gemeente op tafel ligt. Dit kan alleen maar tot onnodige geldverspilling leiden.

Dit College heeft bijna vier jaar verloren laten gaan en wil nu zelfs de Raad suggereren 'deze complexe materie over de verkiezingen heen te tillen'. Deze mogelijkheid aangeven is vanzelf-sprekend hopen op de vervulling ervan. Waarmee de Zwarte Piet dan bij de - eveneens afscheid nemende - Raad komt te liggen en het College zich de handen kan schoonwassen. Nog het feit daargelaten dat dit College met volkomen onvoldoende reserveringen haar deel aan de finan-ciering van de bouw van het nieuwe zwembad niet heeft bijgedragen. Dus ook dat - en dat weegt nog zwaarder - wordt naar de nieuwe raad doorgeschoven! De politiek van Lodewijk XIV: 'na ons de zondvloed'. Niet bepaald een positief issue voor het 'Politiek Testament' dat door het College in november wordt gepubliceerd.

Ronde Venen Belang dringt er op aan dat het College nu eindelijk eens het initiatief neemt om rechtstreeks met de Raad tot een programma van eisen zien te komen en zich niet achter bureaus weg schuilen.

Nadere informatie: Jac. Dekker, telefoon 0346-57.3810

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie