Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Netelenbos start bouw 'de verbindende schakel' Ede

Datum nieuwsfeit: 27-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Minister Netelenbos start bouw van 'de verbindende schakel'

Open middag bij
A30-in-aanleg

De bevolking van de gemeente Ede is zaterdag 27 oktober van 13.00 tot 17.00 uur welkom in een grote tent aan de Schutterweg/Galvanistraat. Daar geven de minister van Verkeer en Waterstaat, Tineke Netelenbos, en de wethouder van Verkeer en Openbaar Beheer van de gemeente Ede, Wilke Dekker, diezelfde ochtend het startsein voor de aanleg van de A30, 'de verbindende schakel' Lunteren-Ede in de A30 tussen A1 en A12. Dat gebeurt in aanwezigheid van een aantal genodigde inwoners van de gemeente Ede. 's Middags zijn alle inwoners welkom om zich te komen informeren over de aanleg van de A30. Bij de tent ligt een tijdelijk parkeerterrein.

Medewerkers van Rijkswaterstaat geven uitleg over de uitvoering. Er zijn tekeningen van de nieuwe weg, er hangen informatiepanelen en een nieuwe website over de A30 (wwwA30.nl) is te bekijken. Op een beeldscherm is te zien, hoe een deel van de nieuwe weg en de geluidsschermen eruit komen te zien in het blikveld van de weggebruiker.

De 7½ kilometer lange ontbrekende schakel in de A30 wordt uitgevoerd tussen nu en augustus 2004. Het eerste deel van de nieuwe A30, vanaf de Postweg-Lunteren tot de Oude Rijksweg N224, komt al een jaar eerder gereed. Wanneer ook de aansluiting op de A12 gereed is, ligt er een doorgaande autosnelwegen-verbinding voor het regionale, nationale en internationale verkeer. Ede en regio worden daarmee beter bereikbaar en de bebouwde kom van Ede wordt ontlast van veel doorgaand verkeer.
---

Ede, 26 oktober 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie