Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten districten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 28-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-10-2001

Politieberichten districten stad Utrecht, 10.15 uur
Aanhoudingen voor belemmering aanhouding

UTRECHT Op zaterdagmiddag heeft de politie een 19-jarige en een 45-jarige man en een 20-jarige vrouw allen uit Utrecht - aangehouden voor belemmering bij een aanhouding. Het drietal belemmerde de aanhouding van een jongen (leeftijd onbekend) uit Utrecht die verdacht was van het rijden zonder rijbewijs en betrokken zou zijn bij een aanrijding op de Prins Bernhardlaan. Bij de aanhouding brak de 19-jarige man de hand van een politiemedewerker.

De politie was bij de aanrijding gekomen omdat hier onduidelijkheid bestond over de bestuurder van de auto. Getuigen wezen de jongen zonder rijbewijs aan. Hierop werd besloten de jongen aan te houden op verdenking van het rijden zonder rijbewijs. Deze nam de benen, aangemoedigd door de 45-jarige man. De agenten gingen achter de verdachte aan, maar werden gehinderd door de 45-jarige man. Op de Boelesteinlaan werd de 45-jarige man aangehouden die hevig verzet bood. Hij werd met gepast geweld naar de grond gebracht en geboeid.

Vervolgens kwam een 19-jarige man aanrennen en sprong op een politiemedewerker. In de worsteling die volgde brak deze hierbij zijn hand. Daarop werd ook de 19-jarige man geboeid. Daarop kwam een 20-jarige vrouw de na diverse vorderingen zich niet wenste te verwijderen. Ook zij werd aangehouden. De 19-jarige en 45-jarige man zijn ingesloten in het bureau. De 20-jarige vrouw kon na verhoor het bureau verlaten.

Aanhouding verdachten diefstal auto

UTRECHT De politie heeft op zaterdagmiddag een 46-jarige man uit Utrecht en een 30-jarige vrouw (woonplaats onbekend) aangehouden op verdenking van diefstal van een auto van een 44-jarige man uit Opijnen. De 44-jarige chauffeur had het tweetal dezelfde ochtend een lift gegeven en was bij de Churchillaan uitgestapt om wat te drinken te halen. Hierbij liet hij zijn autosleutels in de auto achter.

Toen de man terug kwam bleken de man en vrouw verdwenen inclusief zijn auto. De man wachtte ruim een uur of de betrokkenen terugkwamen en besloot dan de politie in te schakelen. Tijdens het opnemen van de aangifte signaleerden surveillerende agenten de auto op de Mauritiuslaan en hielden de beide inzittenden aan.

Omdat de 46-jarige verdachte vermoedelijk verdovende middelen gebruikt had is een bloedtest afgenomen. De 44-jarige eigenaar heeft zijn auto inmiddels teruggekregen.

Verdachte inbraak aangehouden

UTRECHT De politie heeft op zaterdagavond een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak. Er was een inbraakmelding bij de politie binnen gekomen bij een bedrijf aan de Kaap Hoorndreef. Toen de agenten bij het pand kwamen, liep de verdachte net naar buiten en in de armen van de politie. De man is naar het bureau overgebracht voor verhoor.

Met honden is het pand nog doorzocht op mogelijke inbrekers. Hier is niemand meer aangetroffen. De technische recherche heeft een onderzoek bij het pand ingesteld. Het is onbekend of er goederen uit het pand zijn weggenomen.

Verdachte inbraak auto`s aangehouden

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie rond vier uur een 23-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het plegen van diefstal aan/uit auto`s. De politie ontving de melding dat er zou worden ingebroken in autos bij een parkeergarage aan de Springweg.

De agenten benaderden de garage via de verschillende routes en kwamen uit bij een auto waar net de verdachte uitstapte. Een ruitje van de auto was ingeslagen. De man verklaarde dat het voertuig zijn vader toebehoorde en dezelfde achternaam te hebben. Bij het opvragen van de naam van de eigenaar van de auto, bleek dit niet te kloppen. Daarop werd de man aangehouden en ingesloten in het bureau.

In de parkeergarage werden op diverse plaatsen kentekenplaten gevonden en meegenomen naar het bureau. Zeker vijf geparkeerde voertuigen misten kentekenplaten. Bij de auto`s zijn briefjes achtergelaten met het verzoek om bij de politie aangifte te doen.

Mishandeling zonder reden
UTRECHT Op zaterdagmiddag - rond half twee zijn twee vrouwen en een meisje kort na elkaar mishandeld zonder reden door een onbekende man. De vrouwen en het kind hielden blauwe plekken, schaafwonden en kneuzingen over aan de mishandeling.

Een 54-jarige vrouw uit Utrecht liep op de Laan van Nieuw Guinea toen een man haar tegemoet kwam lopen en haar zonder aanleiding tegen haar been en haar buik schopte. Daarop liep de man door tot het voetgangersgedeelte tussen de Kanaalstraat en Laan van Nieuw Guinea waar hij een 27-jarige vrouw uit Utrecht in het gelaat sloeg. Verderop in de Kanaalstraat werd een 8-jarig meisje uit Utrecht het slachtoffer. Zij werd van haar fiets geschopt door de man.

Een alerte getuige is nog achter de verdachte aangereden, maar verloor de man uit het oog op de Bilderdijkstraat. De politie stelt een onderzoek in naar de man.

Rijden onder invloed
UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee personen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Op de Lange Smeestraat werd een 26-jarige man uit Wijk bij Duurstede aangehouden. Hij trok de aandacht van surveillerende agenten toen hij agressief rijgedrag vertoonde. De agenten controleerden de man. Hij maakte een verwarde indruk en sprak met dubbele tong. Daarop besloot de politie de man op alcoholgebruik te testen. Na een anaylse bleek de man met 1,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben gereden. De man moet zijn rijbewijs inleveren.
Op het Gandhiplein werd een 30-jarige man uit Nieuwegein aangehouden. De man was kort daarvoor met zijn auto uit de bocht gevlogen en rechtdoor tegen het talud gereden en vervolgens doorgeschoven over het gras en tot stilstand gekomen dwars op de rijbaan van de Fransiscusdreef. De man verklaarde met een onbekende automobilist een wedstrijdje te zijn aangegaan en vervolgens uit de bocht te zijn gevlogen. Na een blaastest bleek de man met 1,25 promille alcohol in zijn bloed te hebben gereden. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...