Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jongeman mishandeld in Veenendaal; verdachte aangehouden

Datum nieuwsfeit: 28-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-10-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 10.30 uur
Jongeman mishandeld; verdachte aangehouden

VEENENDAAL De politie hield zondagmorgen om tien over half drie een 22-jarige man uit Ederveen aan die wordt verdacht van mishandeling.

Agenten zagen op de Achterkerkstraat een jongeman met een stok in zijn hand lopen. Toen deze man de agenten zag, rende hij weg. Hij struikelde, waarop hij door de agenten kon worden aangesproken. Op dat moment kwam een 20-jarige inwoner van Veenendaal naar de agenten toe die vertelde dat even daarvoor twee mannen hadden geprobeerd zijn gouden ketting afhandig te maken. Daarbij was hij geslagen met een stuk hout, waardoor hij verwondingen in zijn gezicht had opgelopen. De Edervener is hierop aangehouden en zit nog vast voor verhoor.

Nepwapen inbeslaggenomen

WIJK BIJ DUURSTEDE Toen twee personen langs de Singel liepen zagen agenten uit de kleding van één van hen een pistool op de grond vallen. De man werd direct staande gehouden. De 19-jarige Rotterdammer bleek een op echt lijkend nepwapen te hebben. Proces-verbaal is tegen de jongeman opgemaakt en het nepwapen werd inbeslaggenomen.

Veel te veel op

HEUVELRUG Liefst twee promille was de uitslag van een alcoholtest van een 27-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede. De man werd zondagmorgen kort na één uur op de Graaf van Lijndenweg in zijn woonplaats gecontroleerd op alcoholgebruik. De man moest direct zijn rijbewijs inleveren en mag zijn gedrag aan de rechter uitleggen.

Doordat hij slingerend over de weg reed, controleerden agenten zondagmorgen kort voor drie uur een 44-jarige automobilist uit Renswoude op alcoholgebruik op de Dorpsstraat in zijn woonplaats. De man blies 1,55 promille. Hij is zijn rijbewijs kwijt en moet zich voor de rechter verantwoorden.

Lichtgewonden na aanrijding

VEENENDAAL Bij een botsing op de Zandstraat raakten twee mensen lichtgewond. De aanrijding gebeurde zaterdagavond even voor half zeven.

Doordat iemand de weg overstak remde een 35-jarige automobilist uit Veenendaal af. De achter hem rijdende 23-jarige plaatsgenoot kon niet op tijd remmen, waardoor de aanrijding ontstond. De voorste automobilist had na de botsing nekklachten, de 23-jarige was gewond aan zijn hoofd. Geen van beiden hoefde naar het ziekenhuis; de voetganger bleef ongedeerd.

De broer van de 23-jarige, 26 jaar oud, kwam ter plaatse en was agressief tegen de politieagenten en beledigde hen. Toen hij niet ophield en niet meewerkte werd hij aangehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie