Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 28-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Gehele regio 28-10-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Aanhouding auto-inbreker
ALMERE - Twee Almeerders van 19 jaar zijn vanmorgen vroeg aangehouden aan de Randstad na het plegen van een inbraak in een auto. De beide verdachten waren bezig met het overladen van audio-apparatuur vanuit de auto waarin ze hadden ingebroken naar hun eigen auto, toen ze werden opgemerkt door beveiligingspersoneel. Kort daarop werden ze aangehouden door de politie en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De apparatuur is in beslag genomen.

Aanhouding na bedreiging
ALMERE - Aan het Noordeinde is vanmorgen vroeg een 38-jarige man uit Almere aangehouden wegens bedreiging van een 29-jarige plaatsgenoot in een horecagelegenheid met een mes. Na de bedreiging (reden onbekend) verliet de verdachte de gelegenheid en liep naar huis, waar hij kon worden aangehouden. Een 48-jarige vrouw uit Nieuwstadt die in de woning aanwezig was, probeerde zijn aanhouding te verhinderen en is eveneens aangehouden. Beiden zijn meegenomen naar bureau voor verhoor. Het mes is in beslag genomen.

Stremming A6 Emmeloord na aanrijding
EMMELOORD -Gisteravond om 20.00 uur zijn er vier auto`s betrokken geraakt bij een aanrijding op de A6 ter hoogte van Emmeloord. Een 26-jarige automobiliste uit Rotterdam zou daarbij tegen een aanhanger (geladen met een aantal zakken met aardappels, wortelen en uien) zijn gereden, die losschoot van de koppeling en op de linkerrijbaan terechtkwam. Daar kon een 62-jarige automobilist uit Emmeloord de aanhanger niet meer ontwijken en reed er tegenaan. De 56-jarige bestuurster van de auto met aanhanger (uit Tollebeek) bleef ongedeerd, evenals de inzittenden van twee andere voertuigen die nog wel op tijd konden uitwijken en de berm inreden. Niemand raakte gewond. De rijbaan van de A6 bij Emmeloord richting Noorden is iets meer dan een uur afgesloten geweest. Verder onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk zal nog worden verricht.

Aanrijdingen met letsel
ALMERE - Op de kruising Spectrumdreef / Terracottastraat zijn zaterdagmorgen een 64-jarige automobilist en zijn 58-jarige passagiere (beiden uit Almere) gewond geraakt na een aanrijding. Het ongeluk gebeurde nadat de 64-jarige de dreef opreed vanuit de Terracottastraat en daarbij een 48-jarige automobilist uit Almere op de dreef over het hoofd zag. De vrouw is lichtgewond overgebracht naar het Flevoziekenhuis per GGD-ambulance, de man is ter plaatse voor zijn verwondingen behandeld. De 48-jarige is ter controle naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. Beide voertuigen zijn afgesleept.

ALMERE - Zaterdagmiddag zijn op de kruising van de Vogelweg met de Kievitweg vier personen gewond geraakt. Een 39-jarige bestuurder van een bestelauto uit Almere naderde de Vogelweg en wilde recht oversteken naar de Kievitweg, waarbij hij op de kruising de auto van een 40-jarige automobiliste uit Utrecht over het hoofd zag. De vrouw reed al op de Vogelweg richting Waterlandseweg en kon een botsing niet meer voorkomen. Beide bestuurders en de passagiers in de auto zijn voor onderzoek overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De voertuigen zijn afgesleept.

LELYSTAD - Bij een botsing op de kruising Houtribweg / Markerwaarddijk zijn een 76-jarige bestuurder van een bestelauto uit Hoorn en zijn 77-jarige passagiere uit dezelfde plaats lichtgewond geraakt na een aanrijding. Zij reden zaterdagmiddag op de Markerwaarddijk richting Lelystad en verleenden geen voorrang aan een 33-jarige automobilist uit Lelystad, die vanaf de A6 de kruising met de Houtribdreef opreed. Beide slachtoffers zijn ter controle per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis, maar hoefden niet te worden opgenomen. De voertuigen zijn zwaarbeschadigd afgesleept.

Rijden onder invloed
LELYSTAD - Een 51-jarige automobilist uit Badhoevedorp is zaterdagavond aangehouden op de A6 bij Lelystad wegens rijden onder invloed. De man slingerde over de weg richting Lelystad, stopte kort bij een tankstation en reed daarna met hoge snelheid door richting Emmeloord. Bij de Ketelbrug kon de man worden aangehouden. Bij de blaastest blies hij 340 ug/l (0.8 promille). Hij kreeg een rijverbod van 2 uren en een proces verbaal.

LELYSTAD - Zaterdagavond is een 51-jarige automobilist uit Houten op de Meenthoek aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed slingerend over de Meent en blies tijdens de controle 480 ug/l (1.1 promille). Hij kreeg een rijverbod van 4 uren en een proces verbaal.

ALMERE - Bij een controle op de Hogering is zaterdagavond een 30-jarige automobilist uit Almere aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 600 ug/l (1.4 promille) en moest zijn rijbewijs inleveren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie