Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heerlen

Datum nieuwsfeit: 28-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-10-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 14.00 u) Zondag, 28 oktober 2001

District Heerlen

Heerlen; aangehouden
Afgelopen zaterdagavond zag de politie dat op de Honigmanstraat in Heerlen in een aldaar geparkeerde auto was ingebroken. Daarbij zag de politie op de Hongimanstraat een man lopen met enkele jassen en een paar cds bij zich. Bleek dat deze goederen afkomstig waren vanuit de auto waarin was ingebroken. De verdachte, een 35-jarige man uit Brunssum werd aangehouden en de gestolen goederen werden inbeslaggenomen. Een 22-jarige Heerlense vrouw die zich bij de politie vervoegde deed aangifte van de autokraak en de diefstal van enkele jassen en een paar cd`s. De Brunssummer werd op verdenking van inbraak in de auto overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt verder onderzoek in.

Heerlen; doorgereden
De politie heeft afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht op de Mijnspoorweg in Heerlen een 37-jarige bestuurster van auto uit Horissen (D) aangehouden. Die wordt ervan verdacht op de Schakelweg met haar auto tegen de achterzijde van een andere auto, bestuurd door een 27-jarige Heerlense automobilist, te zijn gebotst. De Duitse vrouw is na de aanrijding gewoon weg-/doorgereden waarop de Heerlense automobilist meteen de politie heeft gewaarschuwd. Bleek dat de Duitse autobestuurster onder invloed haar auto had bestuurd. Ademanalyse wees uit dat de vrouw ruim driemaal zoveel alcohol in haar bloed had (ruim
1,5 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en de politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Heerlen; tassendief aangehouden
Afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht kreeg de politie een melding dat iemand op de Pancratiusstraat in Heerlen een tas had gestolen van een 20-jarige vrouw uit Heerlen. Die was kennelijk bezig een woordenwisseling tussen een aantal personen te sussen waarbij iemand vermoedelijk in een onbewaakt ogenblik met haar tas er vandoor ging. De gewaarschuwde politie traceerde op de Hoppenhof een 43-jarige man uit Heerlen die als verdachte van de tasdiefstal werd aangehouden. De gestolen tas, met alle spullen er nog in werd inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige Heerlense eigenaresse. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie