Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten politie Rivierenland

Datum nieuwsfeit: 28-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 27 en 28 oktober 2001

---


* Weekendoverzicht
Didam - Onder invloed van de weg geraakt
De 40-jarige bestuurder uit Doetinchem maakte op vrijdag 26 oktober omstreeks 21.20 uur op de rijksweg A 18 te Didam een stuurfout waardoor hij met zijn personenauto rechts van de rijbaan in de sloot terecht kwam. De politie hield de bestuurder aan in verband met alcoholgebruik. Na de ademanalyse bleek, dat zijn alcoholpromillage meer dan 4 maal het toegestane maximum bedroeg. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd. Huissen - Processen verbaal voor alcoholgebruik door jeugdigen De politie heeft op vrijdag 26 oktober omstreeks 20.45 uur op de Zilverkamp bij het cultureel centrum "De Brink" te Huissen een aantal jeugdigen geverbaliseerd in verband met alcoholgebruik op straat. De bekeuringen zijn het gevolg van het verscherpte toezicht op overlast veroorzakende jongeren. Alcoholgebruik op straat wordt niet getolereerd.
Bemmel - Drugs in beslag genomen
Bij een routinecontrole te Bemmel op vrijdag 26 oktober omstreeks 23.00 uur trof de politie een hoeveelheid drugs in een personenauto aan, waaronder een kleine hoeveelheid weed, een zakje met cocaine en een aantal XTC-tabletten. Een 23-jarige man uit Gendt werd hierbij aangehouden.
Huissen - Onder invloed op de snorfiets en in de auto Op zaterdag 27 oktober omstreeks 02.00 uur controleerde de politie twee jongens die op een snorfiets door Huissen reden. De bestuurder, een 18 jarige uit Huissen, had te veel bier gedronken. Zijn alcoholpromillage bedroeg 2 maal het wettelijk maximum. De snorfietsbestuurder kreeg een rijverbod en een proces verbaal. Op zaterdag 27 oktober omstreeks 21.30 uur zag de politie een automobilist in Huissen slingerend over de weg rijden. De bestuurder had twee kleine kinderen in de auto waarvan er een op de passagiersstoel, naast de bestuurder zat. Beide kinderen droegen geen gordel.Na een ademanalyse bleek, dat een 36 jarige man . uit Oosterbeek een alcoholpromillage had van bijna 4 maal het toegestane maximum. De man kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Elst - Aanhouding treinpassagier
Op zaterdag 27 oktober omstreeks 17.30 uur kreeg de politie een melding, dat een treinpassagier de conducteur in de trein van Nijmegen naar Arnhem had bedreigd. De passagier, een 18-jarige man uit Rotterdam, had geen geldig plaatsbewijs. Hij werd in Elst uit de trein gezet en door de politie meegenomen naar het bureau. Nadat hij geverbaliseerd was, en een treinkaartje had gekocht kon hij zijn reis vervolgen.
Zevenaar - Poging inbraak kantine voetbalvereniging DCS Op Zaterdag 27 oktober is, tussen 19.30 en 20.00 uur geprobeerd in te breken in de voetbalkantine van DCS in Zevenaar. De daders namen de benen toen bleek, dat het inbraakalarm afging nadat er door de daders een ruit was ingegooid.
Westervoort - Aanhouding autokrakers
Op zaterdag 27 oktober om 01.00 uur heeft de politie in Westervoort drie mannen aangehouden in verband met een poging in te breken in een personenauto. De eigenaar van de auto had de mannen gezien en direct de politie gebeld. De politie trof de mannen in het centrum van Westervoort aan. De drie manen, 19, 20 en 30 jaar oud allen afkomstig uit Arnhem werd aangehouden en ingesloten. De inbraak in de auto werd niet voltooid, omdat de daders werden opgemerkt door de eigenaar van het voertuig. De betreffende auto werd wel beschadigd.
Westervoort - Spelend kind veroorzaakt brand Bij een familie in Westervoort is op zaterdag 27 oktober omstreeks 14.45 uur een deel van de bovenverdieping en de zolder van de woning uitgebrand. Een dochtertje van het gezin was op haar kamer aan het spelen en stak daarbij een lucifer aan. Zij brandde zich hieraan, gooide de lucifer van haar en verliet haar kamer. Enkele minuten later ontstond rookontwikkeling en ontdekten de ouders dat de kamer in brand stond. De ouders hebben nog geprobeerd de brand te blusser met een blusapparaat. De moeder liep hierbij lichte brandwonden op. Zowel het kamertje van het kind als ook de zolder zijn volledig uitgebrand.
Duiven - Baldadige jeugd Station Duiven
Op Zondag 28 oktober omstreeks 03.00 uur is de politie langere tijd actief geweest rondom het NS-station te Duiven. De politie had een melding gekregen dat er fietsen werden vernield en gestolen. Later in de nacht, omstreeks 06.00 uur moest de brandweer ook in actie komen om klein brandje in de fietsenstalling te blussen. De brand was aangestoken met behulp van kranten, hierbij werd een fiets beschadigd. De politie heeft enkele aanhoudingen verricht. Hierbij werden twee 19-jarige en een 18-jarige jongere uit Duiven verhoord. Het is niet duidelijk geworden of deze jongeren bij de vernielingen betrokken zijn geweest.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: (communicatie@politierivierenland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie