Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dodelijk verkeersongeval in Tiendeveen

Datum nieuwsfeit: 28-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zondagmiddag 28 oktober 2001
16:48 zondag 28 oktober 2001

Bert Peters. 06 53 23 80 59

Tiendeveen, dodelijk verkeersongeval
Vanmiddag reed een 19-jarige man uit de gemeente Hoogeveen met zijn auto over de Hoogeveense weg vanuit de richting Nieuweroord in de richting Tiendeveen. Door veel te hoge snelheid raakte hij na een bocht in de slip waardoor hij de controle over zijn voertuig verloor en tegen een rechts van de weg staande boom botste. Vervolgens kwam hij met de auto in een sloot terecht. De man werd zeer zwaar gewond overgebracht naar het AZG en overleed op weg naar dit ziekenhuis.

Dalerpeel, ongeval met letsel
Vanmiddag reed een 53-jarige vrouw uit Dalerpeel met haar auto over de Woeste. Zij haalde daar een 75-jarige man in die daar op zijn snorfiets reed. Nadat zij hem ingehaald keek zij in de spiegel en zag dat de man in de berm terecht kwam waarna hij viel. De man bleek beide handen ontveld te hebben en gezichtsletsel. Hij werd per ambulance overgebracht naar het SZE.

Hoogeveen, diefstal uit winkel
Werd gistermiddag uit een winkel aan de Weide een geelkuif Kaketoe weggenomen. De vogel, met een waarde van fl. 2.500,-, werd op een onbewaakt moment uit zijn kooi gehaald. De 41-jarige eigenaar deed aangifte. Mogelijk dat een knaap van ongeveer 22 jaar met donker achterover gekamd haar wat met de diefstal te maken heeft. De man droeg een donkere broek en een donkere leren jas.

Grollo, eenzijdig ongeval
Vannacht reed een 57-jarige man uit Westerbork met zijn auto vanuit de richting Amen over de Amerweg in de richting van Grolloo. In een flauwe bocht reed hij rechtdoor waarna hij tegen een boom boste. Als gevolg hiervan liep hij gezichtsletsel op en werd naar het AZG overgebracht. Dar werd een bloedproef van hem afgenomen. Diverse automobilisten passeerden de plaats van het ongeval zonder de bestuurder hulp te bieden.

Assen, mishandeling
Werd vannacht een 19-jarige jongen uit Assen door een tot nu toe onbekende negroïde man in zijn neus gebeten. In een kroeg aan de Rolderstraat werd hij door deze man gebeten waarna hij ernstig bloedend op straat werd aangetroffen. In het WZA bleek hij een neusvleugel te missen en voor verdere behandeling werd hij doorverwezen naar het AZG. De verdachte heeft opvallend dikke lippen en opgeschoren zwart haar. Hij droeg een blauwe broek en een blauwe sweater. In de kroeg had hij ook diverse vrouwelijke bezoekers onzedelijk betast. De politie is naar de man op zoek.

Assen, eenzijdig ongeval
Vanmorgen reeed een 20-jarige man in de Porsche van zijn moeder (die niet thuis was)over de Schieven. Na een bocht kwam hij met de wielen in de berm en na een stuurcorrectie schoot hij door naar de linker kant van de weg, botste tegen een boom waarna de auto op de kop in een sloot terecht kwam.De knaap kon zelf uit de auto kruipen. Met onbekend letsel werd hij naar het WZA gebracht.

Assen, diefstal uit woning
Wed gistermiddag ontdekt dat was ingebroken aan de Ravellaan. De voordeur werd geforceerd waarna de videorecorder werd weggenomen en de geluidsinstallatie. Ook werd de computer weggenomen. Schadebedrag onbekend.

Assen, alcomobilist
Vannacht reed een 40-jarige man uit Groningen met zijn auto over de Hoofdlaan. De bestuurder verklaarde uitgeweken te zijn voor een overstekend konijn waarna hij de macht over zijn voertuig verloor. Hij kwam in de berm terecht en raakte een lichtmast waardoor de auto zwaar beschadigd werd. De bestuurder bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,3.

Meppel, alcomobilist
Vannacht reed een 38-jarige man uit Steenwijk met zijn auto over de Marktstraat. Een controle leverde een alcoholpromillage op van 0,7. Hij betaalde fl. 410,-.

Emmen, alcomobilisten
Vannacht reed een 28-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Boerschaplaan. Een controle leverde een alcoholpromillage op van 1,3. Rijverbod van 6 uur.

Vannacht reed een 19-jarige man uit Schoonoord met zijn auto over de Brinkenweg. Controle leverde een alcoholpromillage op van 0,7. Hij betaalde fl. 410,-.

Havelte, alcomobilist
Vannacht reed een 20-jarige man uit Havelte over de Dorpsstraat. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 0,8. Hij betaalde fl. 410,-.

Gieten, alcomobilist
Reed vannacht een 21-jarige man uit Gieten met zijn auto over de Westerstraat. Hij had een alcoholpromillage van 0,6. Omdat hij vorig jaar ook al voor hetzelfde feit was bekeurd kon hij dit niet met een transactie afdoen en kreeg hij een dagvaarding mee.

Hoogeveen, op heterdaad aangehouden
Vannacht werd een 18-jarige knaap uit Noordscheschut aangehouden terwijl hij bezig was het slot van een fiets te forceren aan de Hoofdstraat. Hij gaf een valse naam op en schold de agenten uit. Hij was onder invloed van alcohol. Hij werd ingesloten aan het bureau.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie