Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

OverNight Express naar Milaan moet stoppen

Datum nieuwsfeit: 28-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Spoorwegen
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Spoorwegen

Persbericht

OverNight Express naar Milaan moet stoppen
12 oktober 2001
OverNight Express, de nachttrein van Amsterdam naar Milaan v.v., stopt per 28 oktober.
Het unieke vervoersconcept van een gecombineerde reizigers- en goederentrein, startte op 28 mei 2000. Het reizigersdeel bleek succesvol: in één jaar werden 55.000 reizigers aangetrokken. Railion, verantwoordelijk voor het goederengedeelte van de trein, heeft echter besloten zijn aandeel niet te continueren. Pogingen om voldoende lading gegarandeerd te krijgen zijn helaas mislukt. Hiermee is een noodzakelijke pijler onder OverNight Express weggevallen. Het is onmogelijk om deze trein zonder het goederengedeelte rendabel te exploiteren.

OverNight Express was de eerste poging tot een innovatief concept, waarbij het overnight vervoer van reizigers gecombineerd werd met het transport van snelle goederen zoals versproducten en tijdkritische lading. De markt was enthousiast over de snelheid en de betrouwbaarheid van dit goederenvervoer. Er waren goede perspectieven vanuit de vervoerswereld, maar helaas bleek het gegarandeerde ladingaanbod naar Milaan onder de huidige economische omstandigheden onvoldoende, waardoor Railion heeft besloten te stoppen met zijn aandeel.
Teleurgesteld

NS Internationaal is ernstig teleurgesteld over het noodzakelijkerwijs moeten stoppen met deze succesvolle reizigersbestemming. Reizigers die al geboekt hebben voor een reis met OverNight Express na 27 oktober kunnen worden omgeboekt naar de nachttrein Duisburg Milaan v.v., deze reis heeft een overstap in Duisburg en een langere reistijd. Indien gewenst kunnen reizigers kosteloos annuleren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie