Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Laatste rondleiding natuurtuin Westerpark Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 28-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Laatste rondleiding natuurtuin Westerpark

In de natuurtuin van het Westerpark houdt een gids op 28 oktober voor de laatste maal dit jaar een rondleiding. De wandeling start om 13.00 uur bij het Westpunt in het Westerpark. De wandeling duurt ongeveer een uur.

Soms kom je goede bekenden tegen op een plek waar je ze helemaal niet had verwacht. Vreemd genoeg komen ze dan eigenlijk best goed tot hun recht. Juist in de herfst lopen we een grote kans om planten of kruiden te zien bloeien die in feite in een ander jaargetijde al groots in bloei hebben gestaan. Zo vinden we op dit moment bloeiende peen met een wit schermpje, we zien langs het fietspad het grote witte bloemenscherm van de berenklauw of we bespeuren tussen al het groen plots het kenmerkende blad van pastinaak. Drie kruiden die in feite juli en augustus gebruiken voor de echte bloei.

In de Natuurtuin in het Westerpark zijn al deze kruiden en nog veel meer op een heel klein gebied goed te zien. De mispel, de vlier, rozenbottels, de lijsterbes en andere kenmerkende struiken dragen nu vrucht.
Zuring en klaproos hebben allang hun tijd gehad, maar als je even zoekt, zie je allerlei zaaddozen nog vol zaad staan wachten: de voorraadkamers in het klein. En als we geluk hebben, zien we ook het klein hoefblad weer de gele (bloem)kop opsteken. Klein hoefblad staat gewoonlijk als een van de eerste in maart in bloei, maar de stand van de zon en de najaarswarmte brengen een enkeling nog wel eens in verwarring.
Hij doet het in november, zo tegen de eerste nachtvorst, gewoon nog een keer. De rondleiding is een mooie gelegenheid om al deze najaarspracht te gaan bekijken.

Honden zijn in de tuin niet welkom. Voor rolstoelen en kinder-wagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Voor meer informatie kunt u terecht op telefoonnummer (079) 3416896 of 3210128.
---

Gemeente Zoetermeer © Oktober 2001

Last update: 23 oktober 2001 (10.00)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie