Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Uiver' gaat deel uit maken van Luchtvaart ThemaPark

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Persbericht

Legendarisch vliegtuig wordt pronkstuk in nieuwe collectie:

'Uiver' gaat deel uit maken van Luchtvaart ThemaPark

De Douglas DC2 'Uiver' van het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome, het zusje van het legendarische vliegtuig waarmee de KLM in 1934 de race naar Melbourne won, zal vanaf 2003 deel uit gaan maken van de collectie van Nationaal Luchtvaart-ThemaPark. De Uiverdome, de expositie waarin de Uiver nu nog is gehuisvest zal per 29 oktober in verband met de verhuizing worden gesloten.

In 2003 zal het Nationaal Luchtvaart-ThemaPark de poorten openen op de Luchthaven Lelystad. Naast de huidige Uiverdome zullen twee luchtvaartmusea deel uit gaan maken van de collectie van het themapark. Allereerst het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol. Daarnaast zal ook het Ballon- en Luchtscheepvaartmuseum Zep/allon verhuizen naar het themapark. Het museum Zep/allon geeft de bezoekers een beeld van de geschiedenis van luchtballonnen en luchtschepen van 1783 tot nu.

In de Uiverdome op de luchthaven Lelystad is nu nog de enige nog vliegende Douglas DC-2 ter wereld gestationeerd. Om de 'Uiver' heen is haar geschiedenis te zien. De historie van de 'Uiver' wordt getoond vanaf de London-Melbourne race in 1934 tot en met de 'Uiver back Home Tour in 1999 en het behoud van het vliegtuig voor Nederland. Tot en met zondag 28 oktober zijn bezoekers nog van harte welkom in de Uiverdome.

De Uiverdome-expositie bevindt zich in de grote rode hangaar aan de Arendweg op de Luchthaven Lelystad. Het museum is geopend woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie te vinden via de website www.aviodome.nl of via telefoonnummer 020 406 8000.

Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome-Schiphol,
Ralph Fischer, Jodie Staphorst, Yvonne Russ, Peter F.A. van de Noort, oktober 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie