Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verklaring tegen wapenbeurs in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Verklaring tegen wapenbeurs in Den Haag

STOP DE OORLOG - STOP DE WAPENPRODUCTIE

Gisteren, op de bruisende slotbijeenkomst van het discussieweekend Marxisme 2001 in Amsterdam, namen de ongeveer honderd aanwezigen de volgende verklaring aan:
 

* Hierbij protesteren wij tegen de aanwezigheid van de wapenbeurs in Den Haag. Ook keren wij ons tegen de opvatting van minister Jorritsma, dat gezien het kleine aantal demonstranten voor het gebouw waar de wapenbeurs gehouden werd, de bevolking van Nederland nu het belang begrijpt van de wapenbeurs.

* Wij zijn voor een wereld zonder geweld.

* Wij willen dat er een einde komt aan de verspilling van gemeenschapsgelden ten behoeve van het militair-industrieel complex.
* Wij willen dat er maatregelen genomen worden die bewerkstelligen dat er een trendbreuk komt door wapenproductie om te zetten in civiele productie en het geld dat nu aan wapens wordt uitgegeven bestemd wordt om te voorzien in de noden van armen en hongerigen op de wereld.
* Wij willen dat er een onmiddellijk einde komt aan de oorlog tegen Afghanistan.

(marxisme2001@internationalesocialisten.org)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie