Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra geld voor veilig gebruik van ict op school

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

persbericht

Nummer:
145

Directie:
voorlichting

29-10-2001

Status:
informatie

Extra geld voor veilig gebruik van ict op school

Minister Hermans stelt scholen dit jaar eenmalig 20 gulden extra per leerling beschikbaar voor de verdere invoering van informatie- en communicatietechnologie in het onderwijs. Het geld is bestemd voor scholen in het primair, voortgezet onderwijs en het beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. In totaal gaat het om 60 miljoen gulden. De minister maakte dit vandaag bekend tijdens een bezoek aan de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur waar een symposium was over vijf jaar ict op school.
De 20 gulden komt bovenop de 161 gulden die scholen nu per leerling krijgen voor ict. Het extra geld kan gebruikt worden voor beveiliging van het netwerk en voor filtering van de inhoud. Scholen kunnen individueel bepalen of en hoe ongewenste internetsites worden geweerd binnen de school. Dit kan door de aanschaf van een contentfilter. Om scholen te ondersteunen bij de keuze van een filter is op kennisnet de site veilig.kennisnet.nl geopend. Een site die scholen informatie biedt over het hoe, wat en waarom van deze filters. De school kan zo zelf op basis van zijn onderwijsvisie, levensovertuiging of andere overwegingen een passend pakket kiezen.


Zie ook:
www.ictonderwijs.nl

omhoog laatst bijgewerkt 29-10-2001
Ministerie van OCenW
Europaweg 4
Postbus 25000
2700 LZ Zoetermeer
T: 079 323 23 23
F: 079 323 23 20
E: (info@minocw.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie