Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Najaarsoffensief V. Deijsselstraat
29-10-2001. Met ingang van 1 november 2001 start de politie van het bureau Lodewijk van Deijsselstraat weer een zogenaamd najaarsoffensief, dat tot 28 februari 2002 zal duren. Tijdens deze periode zal met name op de koopavonden, in de weekeinden en rond de feestdagen, extra politie aanwezig zijn. Zij wordt daarbij ondersteund door twee politieruiters en een aantal motorrijders. Daarnaast zal de politie extra controles houden op de metrostations Jan van Galenstraat, Burgermeester de Vlugtlaan en Sloterdijk. In samenwerking met de spoorwegpolitie zal er ook extra toezicht worden gehouden op de NS-stations Sloterdijk en Burgermeester de Vlugtlaan en in de treinen die deze stations passeren.

Het doel van dit offensief is, de in deze periode veel voorkomende vormen van criminaliteit zoals zakkenrollerij, berovingen en autocriminaliteit terug te dringen. De politie zal naast verscherpt toezicht ook met behulp van voorlichtingsmateriaal het publiek hierop wijzen. Tevens zullen er extra verkeerscontroles worden gehouden.
---

Opening steunpunt Transvaal
29-10-2001. Op zaterdagmiddag 3 november om 14.00 uur wordt het Steunpunt Transvaal aan het Krügerplein 23 officieel geopend door hoofdcommissaris Jelle Kuiper en de wethouder van onder andere buurtbeheer en welzijn van het Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer Hans van der Wilk. Van 14.30 tot circa 16.30 uur vinden er allerlei activiteiten plaats rond het Steunpunt en op het Krügerplein.

Vanaf 5 november is het Steunpunt geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Er worden spreekuren gehouden door de twee buurtregisseurs van de politie, het ouderenwerk, de formulierenbrigade, het opbouwwerk, de bewonerscommissie van de Algemene Woningbouw Vereniging, de buurtvakkracht en de buurtconciërge van het Woningbedrijf Amsterdam. In de komende maanden zullen hier nog organisaties bij komen. Ook is het Steunpunt de uitvalsbasis van het toezichtteam SuppOost. Het Steunpunt is ook telefonisch te bereiken via het telefoonnummer (020) 6925680.

Voor alle duidelijkheid, het is geen politiepost. Wel kunnen de buurtbewoners er met vragen of meldingen over veiligheid en criminaliteit terecht op het spreekuur van de buurtregisseurs.

Activiteiten
Onder het genot van een hapje en een drankje kan men naar muziek luisteren. Er wordt een spellencircuit georganiseerd waarbij men het nieuwe spel curling kan spelen. Er is een poppenkast, er worden ballonnen en kleurplaten uitgedeeld en het is mogelijk om je te laten schminken. Ook kunnen de kleintjes zich laten vereeuwigen op de gevoelige plaat bij een politiepaard of een politiemotor. De fotos kunnen later op het Steunpunt worden afgehaald.
---

Brandweer vindt weedplantage
29-10-2001. Op zondagmiddag ging de brandweer voor een brandmelding naar de Valeriusstraat. Zij troffen geen brand aan, wel een in bedrijf zijnde weedplantage. De politie heeft vervolgens 90 weedplanten, lampen, filters, tijdschakelaars en een afzuiginstallatie in beslaggenomen. De gebruiker van de ruimte werd niet aangetroffen.


---

Schietpartij Kraaienest
29-10-2001. Vrijdagavond omstreeks 23.30 uur is een 37-jarige man neergeschoten bij de parkeergarage van Kraaienest. Na een ruzie over het wel of niet met een auto mee kunnen rijden, werd de bestuurder neergeschoten. Het gewonde slachtoffer is op eigen kracht naar een ziekenhuis gereden en aldaar behandeld.

Het slachtoffer stopte met zijn auto bij een winkel ter hoogte van de parkeergarage van Kleiburg. Er waren meerdere jongeren die in zijn auto wilde stappen om mee te rijden. Eén van de jongens die wilde instappen pakte een vuurwapen en schoot op de bestuurder. De groep ging er vandoor en het gewonde slachtoffer reed naar een ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek. Het onderzoeksteam verzoekt getuigen van dit misdrijf telefonisch contact op te nemen met telefoonnummer (020) 559 37 74.


---

Politieman gewond
29-10-2001. Zaterdagochtend vroeg werd een 23-jarige man aangehouden nadat hij in de Amstelstraat een politieman op straat had mishandeld. De verdachte schopte een agent tegen zijn borst waardoor deze kwam te vallen. De gewonde politieman is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De verdachte werd ingesloten en overgedragen aan de rechercheafdeling. Daar werd de man verhoord. De verdachte heeft een dagvaarding gekregen en zal zich moeten verantwoorden bij een rechter. Tijdens de zitting zal de gewonde politieambtenaar zich civiel partij stellen. Hierdoor is het mogelijk om ook een schadevergoeding van de verdachte te eisen.


---

Aanrijding door gsm
29-10-2001. Vrijdagavond is een 30-jarige man op de A1gewond geraakt bij een aanrijding met een Pijlwagen. De rechterrijstrook was bij de afslag Diemen afgesloten in verband met wegwerkzaamheden. Er stond een zogenaamde Pijlwagen die een grote verlichte dwangpijl voerde. De bestuurder was volgens eigen zeggen zijn gsm aan het pakken toen hij tegen het voertuig aanreed. Hij raakte hierbij gewond en is naar een ziekenhuis overgebracht. Er is een bloedproef gedaan. Door de aanrijding ontstond een file van enkele kilometers. Er raakte geen wegwerkers gewond.


---


Overval op geldloper
23-10-2001. Vanmorgen vond er in de Jan Steenstraat een gewapende overval plaats op een geldloper. De overvaller dreigde met een vuurwapen en verdween met een geldkoffer in de richting van de Hercules Segherstraat. Daar stond mogelijk een tweede verdachte met een bromfiets. Beiden gingen er vandoor. Niemand raakte gewond en van overvallers en de buit ontbreekt ieder spoor.

De overvaller was een ongeveer 30 à 35-jarige blanke man met kort bruin haar. Hij droeg een blauw nylon windjack, een blauwe spijkerbroek, een wit / blauw gestreept shirt, een blauw petje en had een bril op met een rond montuur. De tweede verdachte reed mogelijk op een grijze scooter. Hij droeg een witte helm en had een geruite jas aan met meerdere kleuren. Het is niet zeker of de man met het vuurwapen daadwerkelijk met genoemde scooter is gevlucht, want dit is niet gezien. Getuigen van de overval wordt verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer (020) 559 35 70.


---

Getuigen schietpartij gezocht
23-10-2001. De 21-jarige verdachte die zaterdagochtend in verband met de dodelijke schietpartij in de Reguliersdwarsstraat werd aangehouden, heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Om een duidelijk beeld te krijgen over wat er precies is gebeurd, is de politie op zoek naar getuigen. Iedere getuige wordt verzocht te reageren. De recherche doet in het bijzonder een oproep aan de inzittenden van een witte Peugeot, een gele Fiat en een zwarte auto van onbekend merk. Deze autos zijn vermoedelijk kort voor of na het incident de plaats van de dodelijke schietpartij gepasseerd. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen via het telefoonnummer (020) 559 23 21.

---
Dode bij steekpartij
23-10-2001. Maandagavond raakte een 38-jarige man levensgevaarlijk gewond na een steekpartij in de Govert Flinckstraat. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed. In verband met deze zaak werden drie mannen aangehouden (19, 22 en 22 jaar). De 19-jarige verdachte is inmiddels heengezonden.

De steekpartij was het gevolg van een ruzie tussen vier mannen, die om 19.30 uur al begon. Later op de avond escaleerde de zaak in een vechtpartij met als gevolg de fatale steekpartij. Kort na het incident werd een 19-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit incident. De man werd na verhoor heengezonden. Vannacht hield de recherche twee 22-jarige mannen aan uit Amsterdam, die ervan worden verdacht bij de steekpartij te zijn betrokken. Naar het motief en de juiste toedracht wordt een onderzoek ingesteld. De recherche verzoekt getuigen zich te melden via het telefoonnummer (020) 559 25 21.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...