Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Najaarsoffensief V. Deijsselstraat
29-10-2001. Met ingang van 1 november 2001 start de politie van het bureau Lodewijk van Deijsselstraat weer een zogenaamd najaarsoffensief, dat tot 28 februari 2002 zal duren. Tijdens deze periode zal met name op de koopavonden, in de weekeinden en rond de feestdagen, extra politie aanwezig zijn. Zij wordt daarbij ondersteund door twee politieruiters en een aantal motorrijders. Daarnaast zal de politie extra controles houden op de metrostations Jan van Galenstraat, Burgermeester de Vlugtlaan en Sloterdijk. In samenwerking met de spoorwegpolitie zal er ook extra toezicht worden gehouden op de NS-stations Sloterdijk en Burgermeester de Vlugtlaan en in de treinen die deze stations passeren.

Het doel van dit offensief is, de in deze periode veel voorkomende vormen van criminaliteit zoals zakkenrollerij, berovingen en autocriminaliteit terug te dringen. De politie zal naast verscherpt toezicht ook met behulp van voorlichtingsmateriaal het publiek hierop wijzen. Tevens zullen er extra verkeerscontroles worden gehouden.
---

Opening steunpunt Transvaal
29-10-2001. Op zaterdagmiddag 3 november om 14.00 uur wordt het Steunpunt Transvaal aan het Krügerplein 23 officieel geopend door hoofdcommissaris Jelle Kuiper en de wethouder van onder andere buurtbeheer en welzijn van het Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer Hans van der Wilk. Van 14.30 tot circa 16.30 uur vinden er allerlei activiteiten plaats rond het Steunpunt en op het Krügerplein.

Vanaf 5 november is het Steunpunt geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Er worden spreekuren gehouden door de twee buurtregisseurs van de politie, het ouderenwerk, de formulierenbrigade, het opbouwwerk, de bewonerscommissie van de Algemene Woningbouw Vereniging, de buurtvakkracht en de buurtconciërge van het Woningbedrijf Amsterdam. In de komende maanden zullen hier nog organisaties bij komen. Ook is het Steunpunt de uitvalsbasis van het toezichtteam SuppOost. Het Steunpunt is ook telefonisch te bereiken via het telefoonnummer (020) 6925680.

Voor alle duidelijkheid, het is geen politiepost. Wel kunnen de buurtbewoners er met vragen of meldingen over veiligheid en criminaliteit terecht op het spreekuur van de buurtregisseurs.

Activiteiten
Onder het genot van een hapje en een drankje kan men naar muziek luisteren. Er wordt een spellencircuit georganiseerd waarbij men het nieuwe spel curling kan spelen. Er is een poppenkast, er worden ballonnen en kleurplaten uitgedeeld en het is mogelijk om je te laten schminken. Ook kunnen de kleintjes zich laten vereeuwigen op de gevoelige plaat bij een politiepaard of een politiemotor. De fotos kunnen later op het Steunpunt worden afgehaald.
---

Brandweer vindt weedplantage
29-10-2001. Op zondagmiddag ging de brandweer voor een brandmelding naar de Valeriusstraat. Zij troffen geen brand aan, wel een in bedrijf zijnde weedplantage. De politie heeft vervolgens 90 weedplanten, lampen, filters, tijdschakelaars en een afzuiginstallatie in beslaggenomen. De gebruiker van de ruimte werd niet aangetroffen.


---

Schietpartij Kraaienest
29-10-2001. Vrijdagavond omstreeks 23.30 uur is een 37-jarige man neergeschoten bij de parkeergarage van Kraaienest. Na een ruzie over het wel of niet met een auto mee kunnen rijden, werd de bestuurder neergeschoten. Het gewonde slachtoffer is op eigen kracht naar een ziekenhuis gereden en aldaar behandeld.

Het slachtoffer stopte met zijn auto bij een winkel ter hoogte van de parkeergarage van Kleiburg. Er waren meerdere jongeren die in zijn auto wilde stappen om mee te rijden. Eén van de jongens die wilde instappen pakte een vuurwapen en schoot op de bestuurder. De groep ging er vandoor en het gewonde slachtoffer reed naar een ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek. Het onderzoeksteam verzoekt getuigen van dit misdrijf telefonisch contact op te nemen met telefoonnummer (020) 559 37 74.


---

Politieman gewond
29-10-2001. Zaterdagochtend vroeg werd een 23-jarige man aangehouden nadat hij in de Amstelstraat een politieman op straat had mishandeld. De verdachte schopte een agent tegen zijn borst waardoor deze kwam te vallen. De gewonde politieman is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De verdachte werd ingesloten en overgedragen aan de rechercheafdeling. Daar werd de man verhoord. De verdachte heeft een dagvaarding gekregen en zal zich moeten verantwoorden bij een rechter. Tijdens de zitting zal de gewonde politieambtenaar zich civiel partij stellen. Hierdoor is het mogelijk om ook een schadevergoeding van de verdachte te eisen.


---

Aanrijding door gsm
29-10-2001. Vrijdagavond is een 30-jarige man op de A1gewond geraakt bij een aanrijding met een Pijlwagen. De rechterrijstrook was bij de afslag Diemen afgesloten in verband met wegwerkzaamheden. Er stond een zogenaamde Pijlwagen die een grote verlichte dwangpijl voerde. De bestuurder was volgens eigen zeggen zijn gsm aan het pakken toen hij tegen het voertuig aanreed. Hij raakte hierbij gewond en is naar een ziekenhuis overgebracht. Er is een bloedproef gedaan. Door de aanrijding ontstond een file van enkele kilometers. Er raakte geen wegwerkers gewond.


---


Overval op geldloper
23-10-2001. Vanmorgen vond er in de Jan Steenstraat een gewapende overval plaats op een geldloper. De overvaller dreigde met een vuurwapen en verdween met een geldkoffer in de richting van de Hercules Segherstraat. Daar stond mogelijk een tweede verdachte met een bromfiets. Beiden gingen er vandoor. Niemand raakte gewond en van overvallers en de buit ontbreekt ieder spoor.

De overvaller was een ongeveer 30 à 35-jarige blanke man met kort bruin haar. Hij droeg een blauw nylon windjack, een blauwe spijkerbroek, een wit / blauw gestreept shirt, een blauw petje en had een bril op met een rond montuur. De tweede verdachte reed mogelijk op een grijze scooter. Hij droeg een witte helm en had een geruite jas aan met meerdere kleuren. Het is niet zeker of de man met het vuurwapen daadwerkelijk met genoemde scooter is gevlucht, want dit is niet gezien. Getuigen van de overval wordt verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer (020) 559 35 70.


---

Getuigen schietpartij gezocht
23-10-2001. De 21-jarige verdachte die zaterdagochtend in verband met de dodelijke schietpartij in de Reguliersdwarsstraat werd aangehouden, heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Om een duidelijk beeld te krijgen over wat er precies is gebeurd, is de politie op zoek naar getuigen. Iedere getuige wordt verzocht te reageren. De recherche doet in het bijzonder een oproep aan de inzittenden van een witte Peugeot, een gele Fiat en een zwarte auto van onbekend merk. Deze autos zijn vermoedelijk kort voor of na het incident de plaats van de dodelijke schietpartij gepasseerd. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen via het telefoonnummer (020) 559 23 21.

---
Dode bij steekpartij
23-10-2001. Maandagavond raakte een 38-jarige man levensgevaarlijk gewond na een steekpartij in de Govert Flinckstraat. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed. In verband met deze zaak werden drie mannen aangehouden (19, 22 en 22 jaar). De 19-jarige verdachte is inmiddels heengezonden.

De steekpartij was het gevolg van een ruzie tussen vier mannen, die om 19.30 uur al begon. Later op de avond escaleerde de zaak in een vechtpartij met als gevolg de fatale steekpartij. Kort na het incident werd een 19-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit incident. De man werd na verhoor heengezonden. Vannacht hield de recherche twee 22-jarige mannen aan uit Amsterdam, die ervan worden verdacht bij de steekpartij te zijn betrokken. Naar het motief en de juiste toedracht wordt een onderzoek ingesteld. De recherche verzoekt getuigen zich te melden via het telefoonnummer (020) 559 25 21.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie