Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bont voor Dieren biedt Maxima bontvrije bruidsjurk aan

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ST. BONT VOOR DIEREN

Bont voor Dieren biedt Maxima bontvrije bruidsjurk aan van Ned

persbericht

Bont voor Dieren biedt Maxima bontvrije bruidsjurk aan van Nederlandse topontwerpster

Stichting Bont voor Dieren roept Maxima Zorreguieta in een brief op geen bont te dragen tijdens haar huwelijk met kroonprins Willem Alexander. Bont voor Dieren biedt als huwelijkscadeau een bontvrije bruidsjurk aan. Maxima mag een bruidsjurk laten vervaardigen door de wereldberoemde Nederlandse ontwerpster Claudy Jongstra die geen bont toepast in haar collectie. Saillant detail: Jongstra werkt veelal met zelf vervaardigde stoffen, waarvoor ze wol gebruikt afkomstig van haar eigen kudde Drentse heideschapen.
Bont voor Dieren doet dit aanbod in een brief die vandaag bij Maxima bezorgd wordt. Dit naar aanleiding van de vele speculaties die de ronde doen over bontgebruik van Maxima tijdens de bruiloft. Frans Molenaar toonde onlangs in zijn wintercollectie een bruidsjurk afgezet met een kraag van poolvos en droeg de creatie op aan Maxima in het kader van het naderende koninklijke huwelijk.

Omdat de temperaturen op 020202 waarschijnlijk laag zullen zijn, zou dat deelnemers aan de festiviteiten rond het huwelijk ertoe kunnen brengen warmte te zoeken in de vacht van gedode dieren. Bont voor Dieren wil er alles aan doen om dat te voorkomen en kwam om die reden tot het besluit Maxima Zorreguieta dit bijzondere huwelijkscadeau aan te bieden. Een cadeau dat overigens geheel in lijn is met de opinie van een overgrote meerderheid van het Nederlandse volk. Recent opinie-onderzoek toont aan dat 87% van de Nederlandse bevolking bont een onverantwoord product vindt (Intomart 1999).

Naar verwachting zullen de kosten van het huwelijkscadeau tussen de &
F 25.000,- en
F 50.000,- bedragen, een bedrag dat zal worden ingezameld onder dierenvrienden.
Bont voor Dieren benadrukt dat een geweldige voorbeeldwerking uit zou gaan van een keuze van Maxima voor een bruidsjurk van een internationaal bekende, jonge en diervriendelijke Nederlandse ontwerpster. Bont voor Dieren verwijst in dat verband naar de keuze van wijlen Lady Diana die tijdens het meest spraakmakende huwelijk van de 20e eeuw koos voor een creatie van het jonge Engelse ontwerpersduo David en Elisabeth Emanuel, Terwijl algemeen werd aangenomen dat één van de meer traditioneel ingestelde ontwerpers de opdracht zou krijgen.

Claudy Jongstra reageerde enthousiast op de uitnodiging van Bont voor Dieren. Zij zegde toe alles uit de kast te zullen trekken om Maxima Zorreguieta een onvergetelijk bruidstoilet te bezorgen wanneer ze van het aanbod gebruik maakt. Zachter en warmer dan bont, belooft Claudy Jongstra op voorhand. Werk van Claudy Jongstra is onder andere aangekocht door het Museum of Modern Art in New York. Voor het geval Maxima onverhoopt niet van het diervriendelijke aanbod gebruik wil maken heeft Bont voor Dieren haar dringend verzocht om bij de keuze van materialen voor haar bruidsjurk en eventuele stola of cape rekening te houden met de pelsdieren en geen echt bont te dragen. Ze zou daar niet alleen de pelsdieren maar ook de vele dierenvrienden die Nederland rijk is een enorm plezier mee doen.

Ook spreekt Bont voor Dieren in haar brief aan Maxima de wens uit dat ook andere bruiloftsgasten zich zullen onthouden van het dragen van bont. Zoals bekend kwam het deze zomer tot een breuk tussen de Dierenbescherming en koningin Beatrix, omdat de algemene ledenvergadering van de Dierenbescherming het niet aanvaardbaar achtte dat haar beschermvrouwe bont droeg en de jacht bevorderde.

Amsterdam, 29 oktober 2001

Persinformatie:
drs. Lieke Keller (020) 676 66 00
campagnecoördinator

Claudy Jongstra (020) 428 42 30

Meer informatie over Claudy Jongstra en haar werk: www.claudyjongstra.com

29 okt 01 14:29

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie