Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herintroductie Amsterdam Trade Bank N.V.

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Namens de Amsterdam Trade Bank N.V. stuur ik u hierbij een persbericht over de benoeming van de secretaris-generaal van de Berne Union Anne van 't Veer tot directeur van de Amsterdam Trade Bank.

Ingezonden persbericht


PeRsBERICHT

Herintroductie Amsterdam Trade Bank N.V. onder nieuwe eigenaar Alfa Bank

Anne van't Veer keert terug als directeur van de Amsterdam Trade Bank

Amsterdam, 29 oktober 2001 - Amsterdam Trade Bank N.V. heeft vandaag bekend gemaakt dat ze de secretaris-generaal van de Berne Union Anne van 't Veer tot directeur heeft benoemd. Dit betekent de terugkeer van de heer Van 't Veer naar de bank in aansluiting op de herintroductie van de Amsterdam Trade Bank N.V. onder haar nieuwe eigenaar Alfa Bank, de grootste particuliere bank van Rusland.

"Met de benoeming van Anne van 't Veer komt een Nederlandse bankier met een uitstekende internationale reputatie aan het roer van de Amsterdam Trade Bank," aldus Alfa Bank's president Peter Aven. Van 't Veer is buitengewoon verheugd over zijn terugkeer naar de bank: "Dit is een Nederlandse bankinstelling met sterke Russische handelsbanden die haar financiële verplichtingen altijd is nagekomen. Ik ben van mening dat we met het indrukwekkende scala aan producten en vestigingen van Alfa Bank nog beter gepositioneerd zijn om onze klanten van dienst te zijn. Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van de Alfa Bank Group."

Voor zijn herbenoeming in de directie van de Amsterdam Trade Bank N.V. was Anne van 't Veer secretaris-generaal van de in Londen gevestigde Berne Union, de Internationale Unie van Krediet- en Investeringsverzekeraars en directeur van de NCM (Nederlandsche Credietverzekerings Maatschappij).

De overname van de Amsterdam Trade Bank N.V. past in de strategie van de Alfa Bank om een wereldwijd opererende bankinstelling op te bouwen en haar activiteiten in handels- en projectfinanciering te versterken. Sinds haar oprichting in 1990 heeft Alfa Bank zich ontwikkeld tot Ruslands grootste particuliere bank met een compleet programma aan bankdiensten via meer dan 70 vestigingen in Rusland en de voormalige Sovjet-republieken. Alfa Bank heeft bovendien een bij de FSA geregistreerde vestiging in Londen, Alfa Securities Limited, en een onder NASD regels opererende vestiging in New York, Alfa Capital Markets Inc. Alfa Bank is één van de kernbedrijven van het financieel industrieel consortium Alfa Group. Aan de bank zijn de hoogste ratings toegekend van alle particuliere financiële instellingen in Rusland - B3 door Moody's, CCC+ door Standard and Poor's en B- door Fitch.

Alfa Bank versterkte haar reputatie tijdens de Russische financiële crisis in 1998 door al haar verplichtingen na te komen en in 2000 was de bank de enige Russische uitgever van Eurobonds die volledig en op tijd aan zijn verplichtingen voldeed.

Peter Aven is in Den Haag om het Russisch-Nederlands Economisch Forum toe te spreken en om als gastheer op te treden tijdens een receptie ter gelegenheid van de herintroductie van de Amsterdam Trade Bank. Het Russisch-Nederlands Economisch Forum wordt op 28-29 oktober gehouden in Den Haag.

Anne van 't Veer
De heer Van 't Veer, eerder werkzaam op het Ministerie van Economische Zaken en Financiën, was vanaf 1998 secretaris-generaal van de Internationale Unie van Krediet- en Investeringsverzekeraars, de Berne Union. Deze Unie is opgericht om internationale acceptatie van gezonde zakelijke principes in de export-verzekeringsbranche te realiseren. Daarvoor was hij directeur van de SBS-AGRO Bank Nederland N.V. en van NCM (Nederlandsche Credietverzekerings Maatschappij NV). Eerder werkte hij voor de AMRO Bank en het Internationaal Monetair Fonds.

Peter Aven
Als president van Alfa Bank, is de heer Aven verantwoordelijk voor de algehele strategie van de bank en voor de relaties met zakelijke en regeringsleiders. Hij is voorzitter van de raad van commissarissen van Golden Telecom, voorzitter van de raad van commissarissen van STS Television en lid van de raad van commissarissen van Visa CEMEA. Tevens is hij een van de bewindvoerders in het bestuur van de Russische Economische School en bestuurslid van het Bolshoi Theater.

Voordat hij in 1994 werkzaam werd voor de bank was de heer Aven Minister van Buitenlandse Economische Relaties van de Russische Federatie (1991-'92). Bovendien was hij werkzaam bij het Internationaal Instituut voor Toegepaste Systeemanalyse in Oostenrijk.

De heer Aven is een internationaal gerespecteerd econoom en is auteur van een groot aantal artikelen. Bovendien heeft hij twee boeken over econometrie en de Russische landbouwhervorming op zijn naam staan. Hij is gepromoveerd in Econometrie aan de Staatsuniversiteit in Moskou. Hij werd op 16 maart 1955 in Moskou geboren.

Amsterdam Trade Bank
Vóór de overname door Alfa Bank in maart 2001 stond de Amsterdam Trade Bank NV bekend als SBS-AGRO Bank Nederland NV en Stolichny Bank International NV. Stolichny Bank International NV verwierf in november 1994 een volledige banklicentie van de Nederlandsche Bank. Het was de eerste dochteronderneming van een Russische particuliere handelsbank die in de Europese Unie een dergelijke licentie verkreeg.

Amsterdam Trade Bank (ATB) is nu een volledige dochtermaatschappij van Alfa Bank en levert standaard en op maat gemaakte producten op het terrein van aan Rusland gerelateerde handels- en projectfinancieringen, investeringen en internationale betalingen.

Alfa Bank

Alfa Bank, Rusland's grootste particuliere bank, biedt een compleet programma van bankdiensten aan - commerciële bankdiensten, investeringsbankdiensten, vermogensbeheer, zakelijke financieringen en verzekeringen. De bank, opgericht in 1990 , heeft meer dan 70 vestigingen in Rusland en dochterondernemingen in Oekraïne, Kazakstan, Nederland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De snel groeiende effecten-afdeling heeft een bij de FSA geregistreerde vestiging in Londen en een onder NASD regels opererende vestiging in New York. In Rusland is Alfa Bank leidinggevend op het gebied van fusies en overnames en een van de grootste verstrekkers van bankpassen. De bank beheert bovendien het grootste beleggingsfonds van het land.
Alfa Bank maakte in 2000 een record nettowinst van $77 miljoen, na een winst van $50 miljoen in 1999. Het balanstotaal bedroeg op 30 juni 2001 $2,1 miljard, tegen $1,9 miljard ultimo 2000 terwijl het eigen vermogen $188 miljoen bedroeg.

Alfa Bank is een dochter van het Alfa Group Consortium, dat zich sinds de start in 1988 heeft ontwikkeld tot een van Rusland's grootste particuliere financieel-industriële groepen. Op dit moment heeft de Groep via haar dochterondernemingen belangen in firma's die actief zijn in het financieringswezen, telecommunicatie, olie- en gaswinning, handel, verzekeringen, supermarkten en de productie van voedingsmiddelen, glas en farmaceutica.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...