Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

G.B. Huitema hoogleraar Bedrijfskunde RUG

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Benoeming

G.B. Huitema hoogleraar Bedrijfskunde, in het bijzonder de telematica

Dr. G.B. Huitema is bij de Faculteit Bedrijfskunde benoemd tot hoogleraar Bedrijfskunde, in het bijzonder de telematica. Naast zijn hoogleraarschap blijft hij werkzaam als senior research consultant bij KPN Research in Groningen. Huitema gaat zijn praktijkervaring inbrengen in het telematica-onderwijs van de faculteit Bedrijfskunde, voornamelijk bij de afstudeerrichting technische bedrijfswetenschappen. Het onderzoek dat aan de leerstoel wordt gekoppeld zal zich voornamelijk concentreren op het ontwerpen van klantprocessen op het gebied van e-business. De nadruk ligt hierbij op hoe klantprocessen en -systemen op elkaar moeten worden afgestemd. Als specifiek toepassingsgebied richt het onderzoek zich op het verrekenen van diensten aan klanten (billing).

G.B. Huitema (Bolsward, 1957) studeerde wiskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en verrichtte zijn promotieonderzoek bij de vakgroep Dynamische Systemen. Hij promoveerde in 1988 op het proefschrift Unfoldings of quasi-periodic tori. Sinds 1988 is hij werkzaam bij KPN Research in Groningen. / ML

Informatie

prof.dr. G.B. Huitema, telefoon (050)582 10 24 (werk), e-mail (g.b.huitema@kpn.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie