Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen sprake van breuk in Vlaams CD&V

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Bron: CD&V Vlaanderen
Zoek soortgelijke berichten
CD&V
Wetstraat 89
1040 Brussel
Tel : 02.238.38.11
Fax : 02.230.43.60
E-mail : (inform@cdenv.be)

Persmededeling van CD&V
GEEN SPRAKE VAN EEN BREUK IN CD&V
(29 oktober 2001)

CD&V stelt vast dat alle 63 mandatarissen van Kamer, Senaat, Brusselse Hoofdstedelijke Raad en Europees Parlement achter het CD&V-project van Kortrijk en achter Stefaan De Clerck staan. Enkel Karel Pinxten heeft een week bedenktijd gevraagd.

Het is dus duidelijk dat de overloperij van Johan Van Hecke een geisoleerde actie is die niet wordt gedragen door de mandatarissen, noch door de basis van CD&V. Er is dus helemaal geen sprake van een breuk in CD&V.

CD&V blijft een eigentijdse en onvervangbare plaats innemen in het Vlaamse politieke landschap. Ons mens- en maatschappijbeeld rondom "elke mens telt" en "verbondenheid onder mensen" geeft ons een unieke meerwaarde. Wij zijn een partij die op sociaal-ecnomisch vlak staat voor een sociale en menselijke markteconomie, waarvan ondernemerschap, sociaal overleg en menselijke zekerheid de steunpilaren zijn.

Op niet-materieel vlak zijn wij de partij van alle gezinnen, van integratie van alle mensen, van een ethiek van de verantwoordelijkheid tegenover een mentaliteit van "alles kan en alles mag", van het vrij initiatief in onderwijs, welzijn en cultuur. Op Vlaams vlak kiezen wij resoluut voor een confederaal model, waar het zwaartepunt bij de deelstaten ligt.

Vandaag zien wij in de regeringen geen respect voor het sociaal overleg, voor het huwelijk (onder meer op fiscaal vlak), voor de vrijheid van onderwijs. We zien geen krachtige aanpak van het drugprobleem en van de verkeersveiligheid. We zien geen Vlaamse doorbraak in de Lambermontakkoorden.

CD&V is een volkspartij omdat ze precies uitgaat van verbondenheid onder mensen van onderuit, vanuit het gezin, de familie, het bedrijf, de buurt, de streek, over een sterk Vlaanderen, Europa en de wereld. CD&V is een samenhorigheidspartij, strevend naar sociale consensus. In deze dubbele betekenis zijn andere partijen in Vlaanderen geen volkspartij.

De christen-democratie kan in Vlaanderen in geen geval aan Karel De Gucht worden toevertrouwd.

CD&V is een moderne partij, die zich midden de mensen beweegt en kan rekenen op 1, 2 miljoen kiezers bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen. CD&V is een democratische partij, die het open debat meer dan ooit organiseert, maar die zich ook houdt aan de besluiten van dit debat.

Met de reeds lang geplande oprichting van NCD heeft Johan Van Hecke zichzelf buiten de partij geplaatst. Bijgevolg vraagt CD&V dat hij zijn mandaat ter beschikking stelt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie