Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Resultaten handhavingsweek buitengebied Breda bemoedigend

Datum nieuwsfeit: 29-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

29-10-2001

Resultaten handhavingsweek buitengebied noord bemoedigend Enkele weken geleden hebben de gemeente Oosterhout en Breda een gezamenlijke actieweek georganiseerd om de regels in het buitengebied te handhaven. Het ging om het gebied de Lange Bunders, Haagse Beemden, Vughtpolder en Vrachelseheide. De resultaten van het onderzoek zijn positief. Dat betreft zowel de reacties van de bezochte bewoners en bedrijven als de aard van de in totaal 371 constateringen. Slechts in een enkel geval was het zwaarste middel, een proces verbaal, noodzakelijk.

Voor de gemeente Breda is dit de vijfde keer dat een van de buitengebieden, samen met diverse andere organisaties, gecontroleerd werd. Doel van deze controles is de kwaliteit van het buitengebied te verbeteren. Voor de gemeente Oosterhout was dit de eerste actie in het buitengebied. Van de 371 constateringen nam Oosterhout er 125 voor zijn rekening en Breda 246. Het bezochte gebied in Breda was groter dan het gebied in Oosterhout.
Op dit moment vinden naar aanleiding van de constateringen hercontroles plaats. De bedoeling is dat het gebied in de toekomst eens in de twee a drie jaar bezocht zal worden. Aan de actieweek werkten mee: de politie Midden- en West-Brabant, district Breda en Oosterhout, het Hoogheemsraadschap van West-Brabant, Waterschap Mark en Weerijs, Staatsbosbeheer, De algemene Inspectie Dienst veehouderij, bestrijdingsmiddelen en natuurbescherming), de Provincie Noord-Brabant en verschillende afdelingen van de gemeenten Oosterhout en Breda (afvalstoffen, Bouw- en Woningtoezicht en Milieu). De gemeenten Oosterhout en Breda hebben samen met de politie Midden- en West-Brabant de acties gecoördineerd.

Breda, 15 oktober 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie